Başbakan Yıldırım, Irak’la ticaret için yeni bir sınır kapısının açılacağını söyledi. Yıldırım, “Habur'un biraz batısında Ovaköy dediğimiz sınır kapısının faaliyete geçirilmesi. Bunu teklif ettik, bu konuda da Irak'tan destek istiyoruz" dedi.

KAPATMAK IRAK’IN HAKKI

"Habur hem Kuzey Irak hem Bağdat’ın kontrolündeki alana hizmet eden bir kapı. Irak burayı kapatma hakkına sahiptir. Bu konuda Irak'ın hükümranlığı altında bütün kapıların kapatılmasına biz saygı gösteririz ama bizim teklifimiz gerek K.Irak'taki Türkmen, Kürt, Arap kardeşlerimizin gerekse Irak'la olan bütün ticari ve taşımacılık faaliyetlerimizin zarar görmemesidir.”

YENİ KAPI OVAKÖY OLACAK

“Bunun için Habur'un biraz batısında Fishabur denen veya Ovaköy dediğimiz sınır kapısının faaliyete geçirilmesi. Bunu teklif ettik, bu konuda da Irak'tan destek istiyoruz. Türkiye'nin hedefi Kuzey Irak'ta yaşayan Kürt kardeşlerimiz, din kardeşlerimiz değildir. Onların geleceğini karartmak gibi bir düşünce asla söz konusu değildir. Bizim derdimiz oldu-bittinin karşılığını görmesidir."

BAĞDAT’TAN DAVET GELDİ

Başbakan Yıldırım, Irak ziyaretiyle ilgili "Sayın İbadi'den bir davet geldi. Bu konuda arkadaşlarımız içeriği, zamanlaması konusunda çalışıyorlar. Yapılacak bu ziyaret tabii ki önemli bir ziyarettir. O bakımdan hazırlıklarının dikkatli bir şekilde yapılması gerekir" bilgisini paylaştı.