Gelecek sezon İngiliz devi Manchester City’nin başına geçecek olan İspanyol çalıştırıcı Pep Guardiola, aynı zamanda futbol tarihinin en çok kazanan teknik direktörü olmaya devam edecek. Halihazırda Alman ekibi Bayern Münih’i çalıştıran ve takımından senelik 19 milyon Euro (62 milyon TL) kazanan 45 yaşındaki Guardiola, İngiliz ekibinden yıllık 27 milyon Euro (87 milyon TL) maaş ve bonuslarıyla birlikte 100 milyon TL gelir elde ederek hem rekorunu geliştirecek hem de dünyanın en fazla kazanan futbolcuları Lionel Messi (25 milyon Euro) ve Cristiano Ronaldo’yu (20 milyon Euro) geride bırakarak futbolun en fazla kazanan ismi olacak.

Süper Lig hocaları yarısı etmedi

Dünya futbolunda bir teknik adama en çok ödenen maaş olarak aynı zamanda rekor da kıracak olan İspanyol çalıştırıcı, Türkiye’de görev yapan 18 teknik adamın toplam maaşını da ikiye katladı. Ligde en çok kazanan isim olan Fenerbahçe’nin teknik direktörü Vitor Pereira, senelik 6.4 milyon TL, Galatasaray’ın kurt hocası Mustafa Denizli 5.9 milyon TL ve Beşiktaş’ın tecrübeli çalıştırıcısı Şenol Güneş 4.8 milyon TL elde ediyor.

Guardiola 18 takımı katladı

3 büyükleri çalıştıran hocaların toplam maaşları 17.4 milyon TL ederken, Süper Lig’de mücadele eden diğer 15 takımın teknik direktörleri de hesaba katıldığında ulaşılan 48.6 milyon TL’lik toplam kazanç, Guardiola’nın 100 milyon TL’lik gelirinin sadece yarısına tekabül etti.