Hedefini Şampiyonlar Ligi'nde başarı olarak belirleyen Fatih Terim, transfer raporunu sunmak için 26 Mayıs'ta seçilecek başkanı bekliyor.

İmparator'un yaptığı durum değerlendirmesinde, "Geçen sezon önemli transferlere imza atılmış ancak takım tamamlanmamış. Bizler elimizden geldiğince yedek oyuncuları kazandık ama yeni sezonda alternatifi bol bir kadro kurmalıyız. Her şeyden önemlisi takımı gençleştirmeliyiz" dediği öğrenildi. Kulübün mali durumunu da dikkate alan Terim, hem maaş bütçesini düşürmeyi hem de transferleri uygun maliyetlerle bitirmeyi planlıyor.

YASİN'İN KALMA İHTİMALİ DÜŞÜK!

Sözleşmeleri sona eren Cedric Carrasso, Latovlevici ve Koray Günter, kulüptekiler ile vedalaştı. Mukavelesinin sonuna gelen bir diğer isim Yasin'in kalma ihtimali düşük... Yedek kaleci Eray altyapı kontenjanından kadroda tutulabilir. Kutlamalarda yuhalanan ve şampiyonluk tişörtüne bile koyulmayan Tarık Çamdal ise yeni sezonda kesin olarak yok. Kiralık sözleşmeleri sona eren Nagatomo ve Denayer'in UEFA kararı resmiyet kazanınca, bonservisleri alınmaya çalışılacak. Sevilla'dan dönen Carole maliyeti düşük (yıllık 700 bin Euro) olduğu için yaz kampına götürülecek. Sözleşmesi biten Donk'la ise aynı maddi koşullarda (1.5 milyon Euro garanti para) başarı performansına bağlı 1+1 yıl opsiyonlu sözleşme imzalanacak.

KİMLER GİDİYOR?

Carrasso
Latovlevici
Koray Günter
Yasin Öztekin
Tarık Çamdal
Hakan Balta

KİMLER KALIYOR?

Carole
Donk
Denayer
Nagatomo.

ŞARKIYLA MESAJ VERDİ

Galatasaray'ın şampiyonluk kutlamasında futbolcular kupa seremonisine kendi seçtikleri şarkılarla çıktılar. Podyuma kaptan olarak ilk çağrılan isim olan Selçuk İnan, "Ah ne günler, günler daha yaşanacak hem de doya doya'' sözlerinin geçtiği Ajda Pekkan şarkısını tercih etti. Terim'le tekrar hayata dönen Selçuk, futbolu G.Saray'da bırakmak istiyor. 33 yaşındaki oyuncunun 1 yıl kalan ve 2 milyon 950 bin Euro olan sözleşmesini 1 milyon 750 bin Euro'ya indirip 2 yıllık yeni imza atması bekleniyor.

YUTO NAGATOMO: NE OLACAĞINI BİLMİYORUM

Kiralık olarak geldiği Galatasaray'da taraftarın sevgilisi olan Japon sol bek Yuto Nagatomo, sosyal medyada bir teşekkür mesajı yayımladı. Bonservisi Inter'de olan başarılı oyuncu, "Sadece 4 ayda inanılmaz bir deneyim yaşadım. Kalbimi yerinden çıkaracak kadar sevgi aldım. Geleceğimde ne olacağını bilmiyorum ama hayatımın geri kalanında Galatasaray'ın bir hayranı olmayı asla değiştirmeyeceğim. Bütün kalbimle teşekkür ederim" ifadesini kullandı.