Spor Toto Süper Lig İlhan Cavcav sezonu birinci hafta maçında Fenerbahçe, deplasmanda Göztepe ile karşı karşıya geldi. Gol yağmuru şeklinde geçen mücadelede kazanan çıkmadı. Göztepe'nin cezası nedeniyle seyircisiz oynanan karşılaşmada Tamer Yuna ve Aykut Kocaman takımlarının başında ilk kez sahaya çıktılar ancak ikisi de sahadan bir puanla oynamak zorunda kaldı.

Fenerbahçe golle başladı

Mücadeleye iyi başlayan taraf Fenerbahçe oldu ve 5. dakikada rakip ceza sahasında kendisini unutturan Alper Potuk sol kanattan gelen topu ağlara gönderdi. Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçiren golde asisti yapan isim İsmail Köybaşı oldu. Alper Potuk geçen sezon 43 resmi maçta sadece 1 gol atmıştı.

Volkan Demirel'in hatası pahalıya patladı

Dakikalar 8'i gösterdiğinde Fenerbahçe ceza sahası dışında Göztepe'nin yeni transferi Castro topla buluştu ve sert bir şut gönderdi. Kaleci Volkan Demirel'in büyük hatası ile top filelerle buluştu ve skora denge geldi. 1-1

19. dakikada Fenerbahçe, tehlikeli bir yerden serbest vuruş kazandı. Topun başına Sarı Lacivertliler'in yeni transferi Valbuena geçti. Mathieu Valbuena'nın vuruşunda top barajdan sekip kaleye yöneldi. Ancak vuruşun şiddeti yavaşladı ve kaleci Beto'da kaldı. 21'de Rajko Rotman'ın Nabil Dirar'a yaptığı faulün ardından kaleye yaklaşık 30 metre mesafeden kazanılan serbest vuruşta topun başına yine Fransız futbolcu geçti. Valbuena'nın çektiği şut barajdan sekip kaleci Beto'da kaldı.

23'te sol kanattan hızlı bir şekilde atağa kalkmak isteyen Alper Potuk, Göztepe yarı alanının ilk metrelerinde Rajko Rotman'ın yaptığı sert müdahale ile yerde kaldı. Bu pozisyonda Rajko Rotman maçın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu tarafından sarı kartla cezalandırıldı.

Van Persie gole çok yaklaştı

Fenerbahçe maçın 38. dakikasında gole Van Persie ile çok yaklaştı. Sağ kanatta topla buluşan Isla, içeriye ortaladı. Topa kafa vuran Hollandalı yıldız futbolcunun şutu az farkla auta çıktı.

43. dakikada ceza sahasının hemen dışından sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruşta Mathieu Valbuena ortaladı. Valbuena'nın ortasını savunma kornere uzaklaştırdı.

İlk yarı 1-1'lik skorla sona erdi.

51'de Göztepe'de Kadu'nun Alper Potuk'a yaptığı faulün ardından ceza sahasının hemen dışından sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına Robin Van Persie geçti. Van Persie'nin yerden çektiği şut savunmadan döndü.

Mehmet Topal direğe takıldı

Mücadelenin 51. dakikasında Fenerbahçe'de sağ kanattan topu rakibinden kapan Nabil Dirar içeriye ortaladı. Mehmet Topal topu uzak köşeye vurdu, top direkten kaleci Beto'ya geri döndü.

Göztepe öne geçti

Dakikalar 57'yi gösterdiğinde Josef de Souza'dan topu kapan Scarione, Fenerbahçe ceza sahasına kadar topu sürdü ve düzgün bir vuruşla Fenerbahçe ağlarını sarstı.

Skrtel skora denge getirdi

Fenerbahçe mücadelenin 64. dakikasında Valbuena'nın yerde kalması ile serbest vuruş kazandı. Fransız futbolcunun kullandığı frikikte ce za sahasın içerisinde topa dokunan Martin Skrtel maçta durumu 2-2'ye getirdi. Golün ardından Aykut Kocaman oyuncu değişikliklerine gitti. Dirar'ın yerine Aatif, Van Persie'nin yerine de Ahmethan Köse oyuna dahil oldu.

71.dakikada Roman Neustadter'in Nabil Ghilas'a yaptığı faulün ardından ceza sahası dışından sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına Oscar Scarione geçti. Scarione'nin çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıktı. 75'te Mauricio Isla'nın pası ile ceza sahası dışında sağ çaprazda topla buluşan Aatif Chahechouhe'nin gelişine yerden çektiği şut savunmadan döndü.

İlk değişiklik 77'de

Göztepe 77. dakikada karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliği hakkını kullandı. Yoan Gouffran oyundan çıkarken yerine Halil Akbunar girdi.

Samed Karakoç oyuna girdi

81'de Sol kanattan topla birlikte ilerleyen Mathieu Valbuena, ceza sahasının hemen dışından şutunu çekti ancak top az farkla yandan dışarı çıktı. 85'te Fenerbahçe, karşılaşmadaki son oyuncu değişikliği hakkını Roman Neustadter'in yerine Samed Karakoç'u oyuna alarak kullandı.

Mücadelede başka gol olmayınca 2-2'lik skorla mücadele sona erdi.

GÖZTEPE - FENERBAHÇE

STAT: Bornova

SAAT: 21:45

YAYIN: BeIN Sports

HAKEM: Yaşar Kemal Uğurlu

GÖZTEPE: Beto, Sabri, Kadu, Peybernes, Leo, Rotman, Castro, Scarione, Gouffran, Jahovic, Ghilas

YEDEKLER: Günay, Halil, Elessa, Segbefia, Tanju, Doğanay, Hakan, Muhammed, Tayfur, Ömer

TEKNİK DİREKTÖR: Tamer Tuna

FENERBAHÇE: Volkan, Isla, Neustadter, Skrtel, İsmail, Josef, Mehmet Topal, Alper, Dirar, Valbuena, Van Persie

YEDEKLER: Kameni, Erten, Hasan Ali, Ozan, Şener, Ahmethan, Salih, Samed, Oğuz Kağan, Aatif

TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

14 YIL SONRA BULUŞTULAR

Fenerbahçe ile Göztepe, bugün İzmir’de yapacakları 2017-2018 sezonunun ilk hafta maçıyla Süper Lig’de 14 yılı aşkın süre sonra karşı karşıya geldi. İki ekip Süper Lig’de en son, Göztepe’nin küme düştüğü 2002- 2003 sezonunda karşılaştı. 31 Mayıs 2003 tarihinde İzmir’de oynanan mücadele 1-1’lik eşitlikle tamamlandı.

LİGDE 47. RANDEVU

Taraflar, Süper Lig'de 47. kez birbirlerine rakip olacak. İki takım arasında geride kalan 46 maçtan 21'ini Fenerbahçe, 7'sini Göztepe kazandı, 18 müsabaka da berabere sonuçlandı. Gollerde de Fenerbahçe'nin, Göztepe'ye 69-29 üstünlüğü bulunuyor. Fenerbahçe ile Göztepe arasında 2002-2003 sezonunda oynanan son lig maçlarında taraflar İstanbul'da golsüz, İzmir'de ise 1-1 berabere kaldı