2021'in ilk derbisinde Beşiktaş, sahasında Galatasaray'ı ağırlıyor. Vodafone Park'ta oynanacak mücadele saat 19.00'da başlayacak. Hakem Cüneyt Çakır. 13. haftada BB Erzurum maçıyla başlayan seride 5 galibiyet,1 beraberlik alıp 16. haftada liderlik koltuğuna oturan Kartal bugün de kazanırsa zirvedeki yerini sağlama alacak.

Takımdaki tek eksik olan cezalı Welinton'un yokluğunda stoperde Vida'nın yanında Necip'i oynatması beklenen Sergen Yalçın, Montero seçeneğini de göz önünde bulunduruyor. Ezeli rakibini yenerek liderlik koltuğuna oturmak isteyen Galatasaray'da sakat Falcao ve kaza geçiren Omar yok.

14 Haziran 2020'de oynanan Rize maçında sakatlanan Muslera bu sezon ilk kez kadroda yer alacak. Aslan, Vodafone Park'ta ilk kez kazanmaya çalışacak.

  • Muhtemel 11'ler:
  • Beşiktaş: Ersin, Rosier, Vida, Necip (Montero), Rıdvan, Atiba, Josef, Mensah, Ghezzal, Larin, Aboubakar
  • Galatasaray: Okan, Linnes, Donk, Marcao, Saracchi, Taylan, Belhanda, Oğulcan, Arda, Emre Kılınç, Diagne
  • Yayın: beIN Sports 1

Son maçlarda Kartal

Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe ile son 6 sezonda oynadığı 21 maçın 3'ünü kazanabildi; 10 beraberlik 8 mağlubiyet yaşadı. Cimbom, Beşiktaş ile yaptığı 10 derbinin 2'sini kazanırken, 2 derbiden beraberlik, 6 derbiden yenilgiyle ayrıldı.

Sergen Yalçın'ın teknik direktörlüğü döneminde Beşiktaş; G.Saray ve Fenerbahçe ile oynanan 3 derbide 2 galibiyet 1 beraberlik elde etti. Kara Kartal, Yalçın ile Trabzonspor önünde de 1 galibiyet, 1 beraberlik yaşadı.

4 futbolcu ceza sınırında

Bugün sarı kart görürlerse Beşiktaş'ta Vida ve Mensah, Karagümrük; Galatasaray'da da Belhanda ve Luyindama, Denizlispor maçında takımlarındaki yerlerini alamayacak.

1.3 milyarlık maç

Beşiktaş ile G.Saray arasında oynanacak derbinin kadro değerleri 1 milyar 380 milyon TL. Transfermarkt verilerine göre G.Saray'dan Marcao, 12 milyon Euro değeri ile sahanın en değerli oyuncusu.