Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı ve 1 Temmuz itibariyle geçilen normalleşme sürecinde koronavirüs vaka sayılarında 4 kata yakın artış gözlemlendi. Vaka sayılarındaki artış sonrası koronavirüs tedbirleri tekrar tartışılmaya başlandı.

Yarın yapılacak bakanlar toplantısında seyahat ve sokak kısıtlamaları ile kapalı mekanlara girişte aşı şartının değerlendirilmesi bekleniyor.

ERDOĞAN: RAKAMLAR ALEYHE DÖNDÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Kurban Bayramı döneminde artan hareketliliği işaret ederek, yapılacak ilk bakanlar toplantısında artan vaka sayısını değerlendireceklerini söylemişti. Erdoğan, ''Bayramda halkımızın yaşam tarzı tersine çevirdi. Rakamlar aleyhe döndü'' demişti.

VAKA SAYILARINDA ARTIŞ

Normalleşmenin başladığı 1 Temmuz'da günlük vaka sayısı 5 bin 288'di. 42 kişi de hayatını kaybetmişti. Ancak Temmuz ayında vakalar 4 kattan fazla arttı. 31 Temmuz'da 22 bin 332 yeni vaka tespit edildi. 79 kişi de hayatını kaybetti.

KOCA, SUNUM YAPACAK

Bakanlar toplantısında, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu artışın nedenlerine yönelik bir sunum yapacak. Aşılamadaki son durumu da aktaracak. Alınabilecek önlemlere ilişkin alternatifleri masaya getirecek.