Son yılların yükselen trendi otonom yani kendi kendine gidebilen otomobiller halen geliştirme aşamasında. Birçok teknoloji firmasının otonom araç geliştirdiği günümüzde bu araçlar zaman zaman kazalara da karışıyor. Bunlardan biri geçtiğimiz günlerde ABD'nin Arizona eyaletinde meydana geldi. Teknoloji devi Google'ın gelişimine katkıda bulunduğu Waymo'nun Chrysler Pacifica marka aracı bir başka otomobil ile çarpıştı.

Cuma günü yaşanan kazada gümüş renkli bir Honda sedan otomobil, yolda giden Waymo'nun aracına çarptı. Polis tarafından yapılan açıklamaya göre kaza sırasında Waymo'nun otomobili otonom modda idi ve direksiyonda bir kişi vardı. Honda marka araç ise bir sürücü tarafından kullanılıyordu.

Kaza sonrasında Waymo tarafından yayınlanan bir videoda otonom aracın herhangi bir suçunun olmadığı da görülüyor. zira kazaya karışan diğer sürücü şeridinden çıkarak otonom araca çarpıyor. İşte paylaşılan kaza videosu:


Daha önce de kazalar yaşandı
Geçtiğimiz aylarda Uber tarafından test edilen bir otonom araç yine ABD'de bir kazaya karıştı. Kazada bir yayaya çarpan araç, karşıdan karşıya geçmeye çalışan yayaya çarparak ölümüne neden olmuştu. Yine Tesla'nın elektrikli aracı yolda otonom modda ilerlerken önündeki bariyeri görmemiş ve çarpmıştı. Bu kazada da aracı kullanan kişi hayatını kaybetti.