Trump'un kayınvalidesi ve kayınpederinin yasal statüsünün ne olduğu ABD vatandışlıklarının ne aşamada olduğu konusu gündeme geldi.

Avukatları Michael Wildes'e göre, First Lady Melania Trump'ın babsı Viktor ve annesi Amalija Knavs, Slovenya'dan göç ettikten sonra ABD'de daimi ikamet aldılar.

Wilds, "Bayan Trump'ın ebeveynlerinin Birleşik Devletler'e daimi ikamet izni olarak yasal olarak kabul edildiğini söyleyebilirim," dedi. Wildes, ABC News'e verdiği demeçte. "Aile, yönetimin bir parçası olmadığı için gizliliklerine saygı duyulmasını istedi, bu yüzden bu konuyla ilgili daha fazla bilgi vermeyeceğim" dedi.

Melania Trump'ın anne babası Viktor ve Amalija Knavs, 17 Haziran 2017'de Florida, West Palm Beach'teki Uluslararası Havalimanı'nında başkanlık uçağı Air Force One'dan indiklerinde basının soru yağmuruna tutuldular.

Wildes, Knavses'in ABD'de yaşamak ve çalışmak için nasıl yeşil kart aldığını söylemedi.

Göçmenlık uzmanları, Knavses'in kalıcı sakin olabilmesinin en muhtemel yolu, kızlarının vatandaşlığı vasıtasıyla başkanın "zincir göç" olarak adlandırdığı bir süreç olabileceğini belrttiler.

Cornell Law School'daki göçmenlik profesörü Stephen Yale-Loehr "Yeşil kart sahipleri olabilecek en bariz yol, bir ABD vatandaşının yani Melania Trump'un anne babası olmasından geçer dedi.