Yayıncı şirketin avukatı, "Buna sebep olan çizer ve çalışanlar hakkında yayıncı firma olarak Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

Son sayısında yayınladığı Hz. Musa'ya hakaret eden karikatürle kamuoyunda büyük tepki toplayan, Sözcü'yle beraber bedava dağıtılan Gırgır Dergisi, yayıncı şirket tarafın bugünden itibaren kapatıldı. Peygambere küfür ve hakaret eden Gırgır, artık satılmayacak.

Peygambere hakaret ettiler... Paçavranın özrü kabahatinden büyük! Peygambere hakaret ettiler... Paçavranın özrü kabahatinden büyük!

Yayıncı şirketin avukatı tarafından yapılan açıklama şöyle:

Yahudilerden Gırgır'a tepki!Yahudilerden Gırgır'a tepki!

“Gırgır dergisinin son sayısında yayınlanan hoş olmayan karikatür nedeniyle yayıncı şirket Gırgır dergisinin kapatılmasına ve dergide çalışanların tamamının işten çıkarılmasına karar vermiştir. Bu karikatürün yayınlanması en başta toplumumuzu rahatsız ettiği gibi, yayıncı şirketi de çok rahatsız etmiştir. Karikatürün firmayı zor durumda bırakmak amacıyla kötü niyetli çalışan kişi veya kişiler tarafından yayınlandığını düşünüyoruz. Kasti bir tutum söz konusudur. Dini değerlerin aşağılandığı bu karikatür kötü niyetli bir tutumla çizilerek, yayıncı şirkete danışılmadan, adeta gizlenerek, son anda habersizce yayına verilmiştir. Bunu yapan çalışanlar dini değerleri aşağılamak suretiyle suç işlemiştir. Buna sebep olan çizer ve çalışanlar hakkında yayıncı firma olarak Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağız.”

Gırgır'dan ahlaksız Hz. Musa karikatürüGırgır'dan ahlaksız Hz. Musa karikatürü

Gırgır dergisine soruşturma
Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, derginin 7. sayısının 10. sayfasında yayınlanan "Musa Kızıldenizi ayırır ve Yahudileri kurtarır" başlıklı karikatürün "hakaret" içermesi nedeniyle resmen soruşturma başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, karikatürün, Hz. Musa başta olmak üzere Musevilik ve İslam gibi semavi dinlere hakaret içerdiğine ilişkin hususların soruşturulabilmesi için şüpheliler hakkında "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılamak" suçundan soruşturma açıldığı kaydedildi.