Türkiye, bugünden itibaren yol ayırımında.

Ya 12 yıl sonra tekrar bir koalisyon hükümetiyle buluşacak.

Veya 45 gün sonra erken seçime gidecek.

CHP ile ortak hükümet kurulursa bu, 1973'deki CHP-MSP koalisyonundan sonra uzun bir fasılayla iki zıt dünya görüşünün ikinci kere buluşması olacaktır. MHP ile koalisyon halindeyse yine uzun bir aradan sonra iki hareketin -ki buna belki Akıncı ve Ülkücü hareketi de denebilir- kısmen de olsa bir MC /Milliyetçi Cephe Hükümetinde çalışmaları olacaktır.

Kuvvetli şık olan koalisyon arayışlarının fayda getirmemesi ve erken seçime gidilmesi ihtimaline gelince; erken seçim, 7 Haziran’ın tashihi, düzeltilmesi olacaktır. O takdirde ülke yine tek parti iktidarıyla yoluna devam eder. Bir kere şunu tesbit etmek lazım. AK Parti, iktidarı döneminde 10 yıla 100 yıllık hizmet sığdırdı. Bunlar bugün layıkıyla teslim ve takdir edilmeyebilir. Ancak taraflar yarın sahneden çekildiklerinde tarafsız tarihçiler, o zaman hükmü vereceklerdir. Bunun dışında bir başarı daha var. Aslında o süreçten geçiyoruz fakat çok da fark edilmemekte. Bu 8 Haziran’dan bu yana geçen dönemdir. Eğer; iktidar partisi en yakın rakibine 16 puanlık bir fark atmasına rağmen 9 puanlık bir gerilemeden dolayı paniğe kapılıp şaşkınlık yaşasaydı bugün her şey karmakarışıktı. 7 Haziran gecesinden itibaren Başbakan'ın ve bilahare Cumhurbaşkanı'nın sorumlu devlet adamı tavrıyla neticeyi olduğu gibi kabul ederek serinkanlı biçimde tahlil etmeleri, Türkiye'nin acı faturalar ödemesinin önüne geçmiştir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Hükümeti kurmakla vazifelendirilen AK Parti genel başkanı Ahmet Davutoğlu, bugün CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yarın MHP genel başkanı Devlet Bahçeli ve çarşamba günü de HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile görüşecek. Üç ziyaretle bayrama kadar birinci tur tamamlanacak. Bayramdan sonra ikinci tur başlayacak. İkinci tur en fazla iki hafta sürebilir. Birinci turun anlatma, dinleme ve teklif alma şeklinde cereyan edeceğini düşünüyoruz. İkinci tursa tekliflere cevap verme ve neticeye gidilmesi veya aksi olacaktır.

Şayet Ahmet Davutoğlu, koalisyonu kuramazsa Cumhurbaşkanı vazifeyi bu defa CHP genel başkanına verecektir. Zaten yapılacak ilk ziyaretlerle işin rengi ve istikbali belli olacaktır. AK Parti genel başkanının ziyaretleriyle kurulamayacak bir hükümetin görev değişikliğiyle gerçekleşmesi uzak ihtimaldir.

Bir kere daha kısaca temas etmek gerekirse. HDP, AK Partiye hiçbir şekilde destek olmayacağını açıklamıştır. Geriye iki parti ile koalisyon ihtimali kalmakta. MHP çok ağır şartlar koştu. Son fedakârlıktan kaçınmayız cümlesiyle gelen izahatta bile aynı şartlar ifade değişiklikleriyle tekrar edilmektedir. CHP de keza iktidar için çok arzulu olduğu halde yine zor şartlar ileri sürmekte. Kaldı ki bu parti hiçbir şart öne sürmese bile AK Parti'nin CHP ile ortaklık kurması yarınlarını tehlikeye atması demektir. Uyuşmaları mümkün değil. Bir misal vermek gerekirse biri Suriyeli mültecileri ağırlarken diğeri geri göndermeyi vaad etmiştir. Birlikte geri göndermeyeceklerine göre bu koalisyon nafile ümit.
Koalisyonları faydalı görmüyoruz.

Kurulamaz; kurulsa da ömürlü olmaz.

Bugünden itibaren erken seçim için geri sayımın başladığını farz edebiliriz. 7 Haziran'da milli irade tam tecelli etmemiştir. Doğu ve Güney Doğu'da sandık emniyeti alınmadı. Seçmen sayısından çok oy çıkan yerler var. Bazı vatandaşlar, tehditler altında istemediği partiye oy verdi. Bu ayıp ortadan kalkarsa milli irade asıl o zaman tecelli eder. Ayrıca küskünler de pişman olmakla tekrar partilerine oy vereceklerdir. Ancak şimdiden söyleyelim ki AK Parti seçime girdiği listelerde değişiklik yapmadan sakın ola ki seçmenin huzuruna çıkmasın.

Hatalardan ders çıkartılır, seçim güvenliği tesis edilirse yapılacak yeni seçimde AK Parti tek başına iktidar olur, bunda hiç şüphesi olmasın!
Böylece Türkiye de kaldığı yerden yoluna devam eder...

İnşallah, Kadir gecesi ve bu gecedeki makbul dualar hürmetine, Allahü teâlâ, bu millete, mazlumlara, mağdurlara ve bu ümmete merhamet eder...
Bu düşüncelerle Leyle-i Kadrinizi tebrik ve dualarınızı istirham ederiz.