Avrupa defterini erken kapatan Fenerbahçe lige galibiyetle dönüş yaptı. Başkent'te Gençlerbirliği'ne konuk olan sarı lacivertliler, ilk yarısı karşılıklı gollerle tamamlanan mücadeleyi eleştirilen ismi Ozan Tufan ile kazandı ve sezonun ilk 3 puanını hanesine yazdırdı.

Gençlerbirliği deplasmanına konuk olan Fenerbahçe, rakibini 2-1 mağlup etti. Maça hızlı başlayan Fenerbahçe, Valbuena'nın ortasında Halil İbrahim Pehlivan'ın kendi kalesine doğru gönderdiği kafa vuruşuyla 20. dakikada skoru 1-0'a getirdi. Bu golün 17 dakika sonrasında Skrtel ile Ahmet İlhan'ın hava topu kapışmasında hakem Skrtel'in yaptığı müdahaleyi penaltı olarak değerlendirdi.

Gençlerbirliği'nin kazandığı bu penaltıyı Ahmet Oğuz gole çevirdi ve maçta eşitliği getirdi. İlk yarının bitimine 3 dakika kala Rantie'nin Hasan Ali'ye yaptığı hareket kırmızı kartla cezalandırıldı ve ev sahibi 10 kişi kaldı. Maçın ikinci yarısına hızlı başlayan Fenerbahçe, uzun süre galibiyet golünü aradı ve dakikalar 67'yi gösterdiğinde Ozan Tufan, Isla'nın asistinde durumu 2-1'e getirdi.

Gençlerbirliği maçın 85. dakikasında 9 kişi kaldı. Murat Duruer takımını gördüğü kırmızı kartla 9 kişi bıraktı. Fenerbahçe aldığı bu 3 puanla birlikte ligdeki ilk galibiyetine ulaştı ve puanını 5'e yükseltip 6. sıraya kadar tırmandı. Gençlerbirliği ise 1 puanda ve ligin son sırasında kaldı.

GENÇLERBİRLİĞİ - FENERBAHÇE

STAT: 19 Mayıs

HAKEM: Ümit Öztürk

SAAT: 21.45

YAYIN: beIN Sports 1

SAKATLAR: Scekic (Gençlerbirliği) / Van Persie, Fernandao, Mehmet Ekici, Alper Potuk (Fenerbahçe)

GENÇLERBİRLİĞİ: Hopf, Ranite, Ahmet Oğuz, Halil İbrahim, Dialo, Palitsevich, L. Claro, Uğur, Ahmet İlhan, Manu, Issah

FENERBAHÇE: Volkan, Isla, Neustadter, Skrtel, Hasan Ali, Mehmet Topal, Ozan, Dirar, Giuliano, Valbuena, Soldado

TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman