Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in son videosunda 'Demirören Grubu, Ziraat Bankası'ndan aldığı parayı hala ödemedi' iddiası Meclis'te de hararetli tartışmalara neden oldu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in Meclis'te gündeme taşıdığı iddiaya AK Parti'den ilk cevap geldi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Özel'in tepkisine "Kamu bankalarının tüm kredileri teminat alınarak yapılmıştır. Her günün faizi ödenecektir" cevabını verdi.

GELECEK PARTİSİ'NDEN TEPKİ

Turan'ın sözlerine ise tepki gecikmedi, Gelecek Partisi Trabzon İl Başkanı Hasan Kamil Velioğlu "Bülent Turan 'Her günün faizini ödeyecek' diyerek Demirören'in çektiği krediyi geri ödemediğini teyit etmiş oldu" dedi.

Twitter'dan paylaşım yapan Kamil Velioğlu "Bülent Turan 'Her günün faizini ödeyecek' diyerek Demirören'in çektiği krediyi geri ödemediğini teyit etmiş oldu. Sedat Peker'in vallahi sizden daha çok faydası var bu ülkeye..." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Aydın Doğan'ın sahip olduğu Hürriyet gazetesinin satış süreci ile ilgili çarpıcı iddialar öne süren Sedat Peker, Demirören Grubu'nun Ziraat Bankası'ndan para aldığını ve hala ödemediğini iddia etmişti:

Peker, yayınladığı son videoda şunları kaydetmişti: "Demirören var ya... Tabii gazeteyi bastık, Aydın Doğan korktu ve gazeteyi verdi. Oldukça ucuza verdi. Aslında bir tanesi bile daha fazla para ederdi. CNN falan hepsini aldık. Bu 750 milyon doları Ziraat Bankası verdi. Ziraat Bankası kimin? Devletin. Devlet kimin? Milletin. Şimdi bu devletten bu parayı aldı.

Bu paranın hiçbirini ödemedi biliyor musunuz? Siz şimdi millet olarak gitseniz 'Aç lan kapıyı' deseniz 'Parasını vermeden malın sahibi nasıl oluyorsun' diyebilirsiniz. Milyonlarca çiftçiye verdikleri kredinin toplam değeri ancak o kadar. Çiftçi kredisini ödemeyince traktörüne el koyuyorsunuz. Kanal D'ye el koyanı duydunuz mu?"