Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, maaşının yetmediğinden şikayet eden AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ'ı, köşe yazısında eleştirerek "İyi de bize ne? Öyle ya, milletvekilliği, geçimini sağlamak için tercih edilen bir meslek; maaşı, imkanları, konforu için soyunulacak bir uğraş değil ki." ifadelerini kullandı.

İktidar partisinin milletvekili olarak maaşından yakınmaması gerektiğine işaret eden Altınok, "Gidin daha çok para kazanacağınız bir iş bulun kendinize. Aday olmayanı dövmüyorlar ya. Neyse... Seçip Meclis'e gönderdiğimiz siyasilerin kafa yoracağı, üzerinde çalışacağı, Genel Kurul gündemine getireceği mesele kalmamış gibi 3 aylık 'yasama tatili' başladı. Gidin iyice bir dinlenin hele, dönüşte düşünürsünüz." yorumunu yaptı.

ZÜLFÜ DEMİRBAĞ NE DEMİŞTİ?

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, katıldığı televizyon programında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Şu anda utanıyorum ki, danışmanıma 'Oradan 2-3 bin lira getirin. Niye? Danışmanlarıma borçlanmışım maaşımı bekliyorum, 15 gün sonra alacağımız. Bayram öncesi maaşı bekliyoruz. Öyle değil, dışarıdan göründüğü gibi değil. İçi giden, vicdanı olan bir insan o milletvekili maaşıyla milletvekilliği yapamaz. Çok zor.

E şimdi ben İstanbul Belediyesi'nde bürokrattım. Yönetim kurulu üyeliği de alıyordum bir denetim bir yönetim. Valla şu ankinden çok çok iyiydi benim durumum. İki tanede kooperatife girdim ev sahibi oldum ben İstanbul'da. Şimdi? Şimdi mümkün değil, nasıl yapacaksınız?'