Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan havayolu şirketinin bir sözcüsü, "güvenlik nedenlerini" gerekçe göstererek Venezuela'ya olan uçuşların iptal ettiklerini duyurdu.

Bunun bir "önlem" olduğunu söyleyen sözcü, 23, 24 ve 25 ​​Şubat tarihlerinde Venezuela'ya yapılacak uçuşların durdurulduğunu sözlerine ekledi.

İLK YAPTIM ABD TARAFINDAN UYGULANMIŞTI

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun meşruiyetini kabul etmeyen ABD yönetimi, Venezuela devlet petrol şirketi PDVSA'ya (Petroleos de Venezuela) yaptırım kararı almış ve söz konusu şirket ve onuna bağlantılı tüm varlıklar yaptırım listesine girmişti.

VENEZUELA KRİZİ

Venezuela'da, çoğunluğu muhalefetin elindeki Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido, muhaliflerin mitinginde kendisini "geçici devlet başkanı" ilan etmiş ve başta ABD olmak üzere Avustralya, Kanada, Kolombiya, Peru, Ekvador, Paraguay, Brezilya, Şili, Panama, Arjantin, Kosta Rika ve Guatemala gibi ülkeler tarafından tanınmıştı. Son olarak Avrupa Parlamentosu aynı yönde adım atmıştı.

Meksika, Türkiye, Rusya, İran, Küba, Çin ve Bolivya ise Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro hükümetine desteklerini yinelemiş, Maduro da gelişmeler üzerine ABD ile diplomatik ve politik ilişkileri kestiğini ancak ticari ilişkilerinin süreceğini açıklamıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, "Venezuela'ya asker göndermeyi" seçeneklerden biri olarak göstermişti.