Kendisinden ayrılmak isteyen eşini ve eşine destek olan akrabalarını öldüren Yusuf Taş hala firarda. Katil için özel ekip kuruldu. Katliamla ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Gaziantep'te Yusuf Taş isimli kişinin, boşanma aşamasında olduğu eşiyle birlikte öldürdüğü toplam 9 kişinin cenazeleri defnedildi. Türkiye'yi sarsan olayla ilgili 25 yaşındaki firari zanlının arama çalışmaları sürerken, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya da yaptığı açıklamada Taş'ı adalet önüne çıkarmaya uğraştıklarını söyledi.

CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ

Gaziantep'te 2 ayrı cinayette toplam 9 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı. Önce eşi Tuğba Taş ile birlikte 3 yakınını öldüren Taş, daha sonra amcasının evini basarak burada da 5 kişinin canına kıydı. Olay sonucu hayatını kaybeden Tuğba Taş, teyzesi Şenel Çakmak ve teyzesinin oğlu Ahmet Çakmak'ın dün sessiz sedasız bir şekilde yakınları tarafından alınarak Yeşilkent Mezarlığı'nda defnedildiği öğrenildi. Taş ailesine mensup 6 kişi için de bugün cenaze töreni düzenlendi.

POLİS GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI

Hayatını kaybeden Duran Taş'ın cenazesi Uğurtepe Mahallesi'nde defnedilirken, Mustafa, Gülay, Gül, Türkan ve Furkan Taş'ın cenazeleri de Şehitkamil ilçesine bağlı Sam Mahallesi'ne getirildi. Cenazeler Yavuz Sultan Selim Camii'ne getirilirken, polisin de bölgede geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü. Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından 5 kişi de köy mezarlığında defnedildi.

VALİ YERLİKAYA: GAZİANTEPİMİZE BU ACIYI YAŞTAN KİŞİYİ ADALETE TESLİM ETMEK İÇİN UĞRAŞIYORUZ

Cenazeye katılan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya da ülke gündemine düşen cinayet olayı ile ilgili aranan firari zanlı Yusuf Taş'ı arama çalışmalarının sürdüğünü aktardı. Burada bir açıklama yapan Yerlikaya, "Güvenlik güçlerimiz bu olayı bize yaşatan kişiyi bulmak için büyük gayret gösteriyor. Olay soruşturma safhasında. Bu aşamada bilgi vermek doğru değil diye düşünüyorum. Zamanı gelince vereceğiz. Hepimiz Gaziantep'imize bu acıyı yaşatan, 9 kardeşimizi öldüren kişiyi adalete teslim etmek için uğraşıyoruz." açıklamasında bulundu.

SIR PERDESİ ARALANIYOR

9 kişinin öldüğü olaylarla ilgili ise detaylar ortaya çıkmaya başladı. Olay günü Turan Taş'ın telefonu ile aranan Yusuf Taş, daha sonra telefona aldığı eşi Tuğba Taş ile konuşmaya başladı. Yusuf Taş, eşi Tuğba Taş'ın kendisinden ayrılma konusunda kararlı olduğunu anlaması ve amcasının oğlu Turan Taş ile evlilik yapmayı düşündüğünü öğrenmesi üzerine çileden çıktı.

Tuğba Taş'ın kaldığı eve giden Yusuf Taş'ın önce kapıyı açan Ahmet Can Çakmak'ı kapıda vurdu. Ardından eşi, teyzesi ve evde bulunan Turan Taş ile tartışan Yusuf Taş, amcası Mustafa Taş ve diğer aile fertlerinin de olaydan haberi olduğunu öğrenince Tuğba Taş, Şenel Çakmak ve Turan Taş'a da defalarca ateş ederek öldürdü.

MOTOSİKLETİ ÇALIŞIR VAZİYETTE BIRAKTI

Ardından amcası Mustafa Taş'ın evine giden Yusuf Taş, amcası Mustafa ve yengesi Gülay ile tartışmaya başladı. Kapıyı açan Mustafa Taş'ın çocukların uyanacağını söylemesinin ardından Yusuf Taş, evin içerisine girerek, yataklarında bulunan yengesi Gülay, çocukları Furkan, Gül ve Türkan'a ateş etti.

Son olarak amcasını da öldüren Yusuf Taş'ın silah sesinin çevredekiler tarafından duyulmaması için amcasına ait olduğu ileri sürülen motosikleti çalıştırdığı ve olay esnasında çalışır vaziyette bıraktığı bildirildi.

MOBİLYACIYI DA TEHDİT ETMİŞ

Taş'ın ayrıca daha önce evlendiğinde aldığı mobilyaların borcunu ödeyemediği için de mahkemelik olduğu öğrenildi. Taş'ın cinayetten sonra kendisine mobilya satan esnafı da arayarak tehdit ettiği iddia edildi.

ÖZEL BİRİM KURULDU

Seri cinayetlerin ardından kayıplara karışan Yusuf Taş, halen bulunamadı. Gidebileceği olası mekanlar ve yardım alabileceği kişiler üzerinde çalışma yürüten emniyet güçlerinin, Taş'ı bulabilmesi için özel birim oluşturduğu öğrenildi.

Taş'ı arama çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdürüldüğü öğrenildi.