Büyük maçları kazanamadığı için eleştirilerin odak noktasında olan Galatasaray teknik direktörü Igor Tudor'un geleceğiyle ilgili ilk açıklama geldi. Başkan Dursun Özbek, yönetici arkadaşları ve Sportif Direktör Cenk Ergün ile fikir alışverişi yaparak olumsuz gidişin nedenlerini araştırıyor.

Galatasaray'da Özbek ve kurmayları, lige iyi başlangıç yapan Tudor ve ekibinin ilk dönem alınan sonuçlarla beklentileri olduğundan fazla yükselttiğini bu nedenle düşüş de çok fazla eleştirildiği görüşünde birleşti.

Devre arasına kadar devam

Yönetim, yeni kurulan bir ekibin yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen ezeli rakiplerden puan olarak önde olmasını göz önünde bulunduruyor. Galatasaray yönetimi bu tabloda acele karar vermeden devre arasına kadar bekleme ve durum değerlendirmesi yapmaya karar verdi. Kulüpte sadece Özbek değil diğer yöneticiler de Tudor ile yola devam edilmesi konusunda aynı düşüncelere sahip. Bu nedenle Galatasaray devre arasına kadar radikal bir hamle yapmayacak.

Aksi bir durum olursa...

Son 3 maçı kazanarak, devreyi lider bitirmeyi hedefleyen Galatasaray'da aksi bir durum yaşanması halinde ise devre arasında planlar tekrar masaya yatırılacak.

Öte yandan gerek Galatasaray camiasında gerekse medyada Tudor gönderiliyor yerine Fatih Terim geliyor şeklinde yer alan haberler de netlik kazanmadı. Başkan Özbek ve yönetimine "Terim son çare" şeklinde yapılan baskılara karşın Fatih Terim'e karşı olan ciddi bir kesimin de yer aldığı kulislerde konuşuluyor.