Galatasaray’da Bafetimbi Gomis ile başlayan penaltı kâbusu, Garry Rodrigues ile devam etti.

dakikada Serdar Aziz’in ceza sahası içinde düşürülmesini penaltı olarak değerlendiren orta hakem Yaşar Kemal Uğurlu, beyaz noktayı gösterdi. Atış için topun başına gelen Garry Rodrigues’in vuruşu Akhisarspor kalecisi Fatih tarafından engellendi.

Geçen sezonun gol kralı Gomis de Konyaspor, Beşiktaş ve Akhisarspor karşısında penaltı noktasının başına geçmiş ancak bunları değerlendirememişti. Fransız golcü, son olarak Göztepe karşısında golünü atmayı başarmış böylece Galatasaray dört penaltıdan sadece bir gol çıkarmıştı. Rodrigues’in dünkü kaçırdığı penaltıyla bu sayı 5’te bire çıktı. Penaltı atışı öncesinde topun başına Sinan Gümüş geldi fakat Rodrigues bunu kullanmasına izin vermedi.

Fatih Öztürk’ün kalede yer alıp da yemediği penaltı sayısı da 6’ya çıktı. 1461 Trabzon’da görev yaparken, üç penaltıya gol izni vermeyen başarılı file bekçisi, Süper Lig’de Trabzonspor formasıyla da Mersin İdman Yurdu’ndan Marko Futacs’a gol attırmamıştı.

Fatih Terim, takımın penaltıcısının Sinan Gümüş olmasına rağmen Rodrigues’in atmak istediğini söyledi, “Atsa şimdi bunu konuşmazdık” yorumunu yaptı.