Genel kurul, Galatasaray Lisesi'nde saat 10.00'da başlayacak. Genel kurulda kongre divan heyetinin oluşturulup, açılışın yapılmasının ardından seçimlere geçilecek.

Genel kurulda, oy kullanma hakkına sahip 8 bin 862 üyenin sandık başına gidebileceği duyuruldu.

Kongre üyelerinin oylarını kullanabilmeleri için Galatasaray Lisesi'nde 24 sandık kurulacak ve saat 15.00'te oy kullanma işlemi sona erecek.

ADAYLARIN LİSTELERİ

Başkan adaylarının yönetim kurulu asıl ve yedek listeleri şöyle:

Dursun Özbek:

Asıl: Metin Öztürk, Niyazi Yelkencioğlu, Bora İsmail Bahçetepe, Rıza Tevfik Morova, Eray Yazgan, Levent Yaz, Cemal Özgörkey, İsmail Sarıkaya, Mehmet Cibara, Dikran Gülmezgil

Yedek: Can Natan, Emir Aral, Cansu Ak, Tanur Lara Yılmaz, Cem Soylu

Eşref Hamamcıoğlu:

Asıl: Osman Kocaman, Murat Özer, Boğaç Göncü, Sadık Burçin Tunçel, Mehmet Emre Mısırlı, Levent Apaydın, Nizam Hışım, Cevat Genç, Utku Dönmez, Murat Karaman

Yedek: Ender Merter, Abdullah Metin Tutçuoğlu, Namık Kemal Martı, Suat Sarı, Kaan Artukoğlu

DURSUN ÖZBEK'İN VAATLERİ VE PROJELERİ: 9.5 MİLYAR TL'LİK GELİR HEDEFİ

Galatasaray Başkan Adayı Dursun Özbek, sarı-kırmızılı üyelerle bir araya gelerek projelerini tanıttı. Özbek bu projelerle 4 yılda 9.5 milyar TL gelir bekliyor.

Galatasaray Spor Kulübü'nde 4-11 Haziran'da yapılan olağanüstü seçimli genel kurulda aday olan Dursun Özbek, Zorlu Gösteri Merkezi'nde düzenlediği etkinlikte sarı-kırmızılı üyelerle bir araya geldi. Etkinlikte konuşan Dursun Özek, Galatasaray'ı mali açıdan güçlü hale getirmek istediğini söyledi. Özbek'in listesinde yer alan ve Sportif A.Ş.'de görev alacak olan Erden Timur da projelerle ilgili üyelere bir sunum gerçekleştirdi. Timur; Galatasaray Adası, altyapı reformu, gelecek vizyonu projeleri, Florya, Colombus, Mecidiyeköy, Riva, Kemerburgaz, spor salonu, tesisleşme reformu, Hasnun Galip, yeni araziler gibi konuları kapsayan projeler hakkında üyelere bilgi verdi. Dursun Özbek ve ekibi, bu projelerden 4 yıl içerisinde 9.5 milyar TL'lik gelir sağlamayı hedefleniyor.

DURSUN ÖZBEK: "100. YILDA EN ÇOK KUPA KAZANAN KULÜP OLARAK ANILMAK İSTİYORUZ"

Tanıtım sonrasında Dursun Özbek ve Erden Timur, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Cumhuriyetin 100. yılında tüm branşlarda başarı sağlamak istediklerini belirten Dursun Özbek, "2023 çok önemli bir yıl. Türkiye Futbol Federasyonu'ndan kuruluşunun 100. yılı aynı zamanda. Galatasaray, olimpik sporları Türkiye'ye getiren en önemli kuruluş. Galatasaray'ın misyonunda sporu ileri götürmek var. Ali Sami Yen abimiz bunun açıklamasını yapmış. Bunun üzerine koyarak götürmek zorundayız. Onun için sadece futbol değil. Basketbolda Erden kardeşimin gösterdiği başarıya hepimiz şahit olduk. Benzer oluşumlarla aynı yapılanmayı gündeme getirerek 100. yılda en çok kupa kazanan kulüp olarak anılmak istiyoruz. Onun için de gerekli çalışmaları yapıyoruz. Futbolda son 3 senede istediğimiz neticeleri alamadık. 2017 yılında biz de yönetimdeyken, kurduğum takım 2 sene peş peşe şampiyon oldu. Orada da çok iddialıyız. Her şeyi bütçemiz çerçevesinde yapacağız. Erdem kardeşim çok güzel bir örnek teşkil etti.

Öyle inan, şampiyonluğa oynayan takımların çok bütçeyle kurulmasına olmasına gerek yok. Yeter ki oraya biz sevgiyi katalım, ilgiyi katalım. Yönetim kurulumda çok önemli kişiler var. Her yönetim kurulu üyesine kendi ilgileneceği branş belirleyeceğiz. Erdem kardeşimin başka hizmetleri de olacak. Özellikle gayrimenkul işinde kulübe büyük destek verecek. Bizim amacımız sportif olarak en büyük başarıyı yakalamak. Sürdürülebilir başarıyı yakalamak. Bunu sağlayacak olan mali bağımsızlığı öncelikle kulübe getirmemiz lazım. Tabii gayrimenkul şirketi değiliz. Sportif başarıyı en üst seviyeye çekebilmek için mali bağımsızlığı sağlamamız lazım. Burada sunulan projeler mali bağımsızlığa götürecek projeler. Dolayısıyla onun için önemsiyoruz. Taraftarlarımızın bizim arkamızda durması lazım. Yeni dönemde Galatasaray'ı en üst seviyede desteklemeleri lazım. Burada kimin seçildiğinin önemi yok olarak söylüyorum" diye konuştu.

DURSUN ÖZBEK VE EKİBİNİN PROJELERİ

Galatasaray Adası: Finansmanı Yönetim Kurulu tarafından karşılanacak olan Galatasaray Adası kısa sürede sosyal tesis olarak üyelerin kullanımına açılacak.

Florya Konut Projesi: Florya'daki 40 dönümlük arazinin satın alınarak, iki parselde toplam 63 dönümlük arsa ve 97.000 m2'lik inşaat alanında konut projesi geliştirilecek.

Colombus: Cemal Özgörkey'in vizyonu ve ekip arkadaşları ile geliştirilen bu projenin detayları haftaya açıklanacak.

Mecidiyeköy Binası: Binayı artan konut fiyatları ile diğer alternatiflere göre getirisi daha yüksek olan rezidans olarak geliştirmek hedefleniyor.

Riva: Halihazırda başarıyla devam eden projede bir değişiklik yapmadan ve beklenen gelirlerin herhangi bir şekilde kırdırılmadan 2022, 2023, 2024 ve 2025'te tahsil edilmesi ve orijinal projede olmayan ilave 200 dönüm orman arazisi için gereken izinlerin alınarak ilave konut inşaatına başlanılması planlanıyor.

Kemerburgaz Tesisi: Stadyuma 10 dakika mesafede A Takım ve altyapı için 6 nizamı sahalı modern tesisler tamamlanacak ve bir otel projesi yapılacak.

Spor Salonu: Çok amaçlı spor salonunun inşaatı bitirilecek ve perakende, etkinlik ve eğlence kullanımlarıyla gelir getirici hale getirilecek.

Hasnun Galip: Üyelerin kullanımına açık bir lokal, kulübe ve Galatasaray Lisesi'ne hizmet verecek konaklama tesisi yapılacak.

Yeni arazi alımı: Gayrimenkul projelerinden elde edilecek gelirlerin bir kısmı, oluşturulacak Yeni Gayrimenkul Kazandırma Fonu ile arazi ve arsa alımına yönlendirilecek, gerekli çalışmaların yapılarak ileriki yıllarda değer artışlarından Galatasaray'a fayda sağlanacak.

GS Future (Dijital): Çocukluk Aşkımsın - Online Müze, Ömürlük Kombinem - Ali Sami Yen Stadyumu'nun 3D şekilde basılması sağlanacak ve ömürlük koltuk kombineleri satılacak. Augmented Reality kullanarak herkese kendi Ali Sami Yen Stadyumu üzerinden 3 boyutlu olarak tarihi maçlar canlandırılacak. İmzalı Forma - Sezondaki futbolcular ve unutulmayan efsane futbolcular olmak üzere iki ayrı koleksiyon NFT serisi hazırlanacak. Bonservis NFT'de ise Kulübün transfer edeceği, futbolcular için NFT satışı yapılacak.

EŞREF HAMAMCIOĞLU'NUN VAATLERİ VE PROJELERİ: GAYRİMENKULLERİ SATMAK AKIL İŞİ DEĞİLDİR

Galatasaray Kulübünün başkan adaylarından Eşref Hamamcıoğlu, seçimleri gayrimenkul tartışmaları üzerinden götürmenin doğru olmadığını belirterek, "Galatasaray bir spor kulübüdür ve en önemli sivil toplum örgütüdür. Kaynağı da spor ve eğitimdir. Gayrimenkulleri satmak akıl işi değildir." dedi.

Eşref Hamamcıoğlu, 1905 Ankara Galatasaraylı Yönetici ve İş Adamları Derneği (1905 AGS) üyeleriyle bir araya geldi.

Ankara Galatasaraylılar Birliğinin binasında açıklamalarda bulunan Eşref Hamamcıoğlu, Galatasaray üyelerinin iradesinin hiçe sayılarak 30 Nisan seçimlerinin iptal edildiğini hatırlatarak, "Adaylığımız devam ediyor. Ekibimiz taciz ve saldırılara rağmen durmaktadır sadece rakibimiz değişti. Bir koalisyonla bu yarışa girdik, bu koalisyon maalesef Galatasaray camiasının alışık olmadığı bir seçimdir. Bunu hep birlikte iyi değerlendirmeliyiz diye düşünüyorum." diye konuştu.

Eşref Hamamcıoğlu, 1905 AGS'nin çalışmalarını yakından takip ettiğini aktararak davetleri için dernek başkanı Özgür Bayraktar ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

Rakibi Dursun Özbek'i eleştirmeyi çok doğru bulmadığını anlatan Hamamcıoğlu, "Dün kendisi de buradaydı. Sayın Özbek'i eleştirmek pek doğru olmaz ama hafızalarımızı da tazelememiz gerek diye düşünüyorum. Çünkü geçmişten eğer ders almazsak tarih tekerrürden ibaret kalır." ifadelerini kullandı.

Galatasaray'da 15 Mayıs'tan bu yana bir gayrimenkul furyası sürdüğüne dikkati çeken Hamamcıoğlu, şunları kaydetti: "Neden 25 Mayıs dedim, çünkü sayın Dursun Özbek bu tarihte bana birleşme teklifi getirdi. Ben de bunu kabul etmedim. O ne kadar bunu benim ego yüksekliğine bağlamış ve öyle düşünüyor olsa da biz 30 Nisan'dan önce henüz kimse aday değilken aday olmuştuk. Bundan 6-7 ay evvel biz bu konuşmayı yapmış olsaydık. Olası bir birleşme söz konusu olurdu. Bu birleşme konusu birleştirme kisvesi altında bir ayrıştırma operasyonudur. Galatasaray'ı böl yönet operasyonudur. Buna taviz vermemiz lazım diye düşünüyorum. Birinci paylaşmak istediğim konu bu. İkinci ise gayrimenkul konusu. Galatasaray bir spor kulübüdür ve en önemli sivil toplum örgütüdür. Kaynağı da spor ve eğitimdir. Elbette gayrimenkulleri vardır, bunların değerlendirilmesi söz konusudur ancak bunu bir seçim strateji olarak veya üyeleri ikna etmeye çalışmak için satmak akıl işi değildir. Çünkü bunlar Galatasaray'ın malıdır, hiç kimsenin babasının malı değildir. Kimseye de miras yoluyla intikal etmemiştir. Satsak bizde satarız, bu kolay. O açıdan bu Galatasaray'ın önündeki en büyük risklerdendir. Bizim de reçetelerimizde bunları değerlendirmek var ama Galatasaray'ın kurtuluşunu bir takım hayali rakamlarla Ali Sami Yen'in koltuğunu satın almaya veya kiralamaya kalkmak hiç kimsenin haddine değildir."

TORRENT'LE DEVAM ETMEYECEĞİZ; MANCİNİ'YE GEL DESEK GELİR

Galatasaray Kulübü başkan adayı Eşref Hamamcıoğlu, seçilmeleri durumunda sarı-kırmızılı futbol takımını yabancı bir ismin çalıştıracağını belirterek, bu çerçevede eski teknik direktörleri Roberto Mancini ve vatandaşı Roberto De Zerbi ile görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi.

Hamamcıoğlu, mevcut teknik direktör Domenec Torrent'in sözleşmesini uygun şartlarda feshetmeyi planladıklarını belirterek, "Bizim teknik direktör adaylarımız yabancı. İtalya'daki isimlerle bir temasımız oldu. Mancini zaten daha önce Türkiye'de çalışmıştı. Diğer antrenör de genç ve başarılı. Bir ön temasımız oldu. Gel desek gelirler. Mancini de buna dahil." dedi.

Eşref Hamamcıoğlu, uzun yıllar Altınordu'da görev yapan teknik direktör Hüseyin Eroğlu'nun altyapının başına geçirmeyi düşündükleri isimlerden biri olduğunu dile getirerek, "Hüseyin Bey ile ben görüşmedim. Galatasaray Sportif AŞ'de bana başkan vekilliği yapacak Adnan Öztürk Bey görüştü. Hüseyin Bey altyapının başına düşündüğümüz adaylardan biri. O kapsamda görüşme yapıldı. Seçildiğimiz zaman görüşeceğimiz altyapı adaylarından biri de değerli Hüseyin Bey'dir." diye konuştu.

"GENÇ, ŞAMPİYONLUĞA SUSAMIŞ İYİ BİR KADRO KURACAĞIZ"

Eşref Hamamcıoğlu, futbolda şampiyonluğa oynayan genç bir kadro kuracaklarını dile getirdi.

Gelecek vadeden futbolcuları transfer edeceklerini aktaran Hamamcıoğlu, "Şunun garantisini verebiliriz, genç, şampiyonluğa susamış iyi bir kadro kuracağız. Galatasaray mücadele edecek. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Bütün branşlarda bu şekilde olacak. Yerli ve yabancı istikbal vadeden gençler alacağız." ifadelerini kullandı.

Kulübün içinde bulunduğu durumu hem üyelere hem de taraftarlara doğru bir şekilde anlatmaya çalıştıklarını vurgulayan Hamamcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Elbette taraftarımız coşkulu, rekabet edici, yarışmacı bir takım bekleyecek. Biz bundan hiçbir zaman imtina etmiyoruz. Bizim de 2023'te şampiyonluğa oynayacak bir futbol takımı ve diğer branşlarda da son derece başarılı olmasını arzu ettiğimiz takım hedefimiz var. Bundan en ufak şaşmamız yok. Ancak Galatasaraylılar bizden 'A futbolcusunu, B futbolcusunu getireceğiz.' diye bir heyecan bekliyorlarsa bu çok doğru olmaz. Çünkü emin olun şu anda Galatasaray'ın öncelikleri çok farklı. Galatasaray bu seçimde bir varoluş mücadelesi veriyor. Her şeyden önce değerli taraftarlarımızın bu bilinçte olması lazım. En büyük hedefimiz de Cumhuriyetin 100. yılında, 2023'te tüm branşlarda en üst düzeydeki başarıyı sağlamak olacaktır."

"AYSAL VE KIRAÇ, BENİ VE EKİBİMİ DESTEKLİYOR"

Eşref Hamamcıoğlu, kulübün eski başkanlarından Ünal Aysal ve camianın önde gelen isimlerinden İnan Kıraç ile çok sık görüştüklerini anlatarak, "Galatasaray camiası sadece spor kulübünden oluşmuyor. Vakıflarımız, derneklerimiz, lise, üniversite var. Ben de buralarda aktif olan biriyim. Onlar da benimle aynı fikirde. Bu seçim Galatasaray için çok önemli. Bu olağanüstü bir seçim. Beni ve ekibimi destekliyorlar." açıklamasını yaptı.

HAMAMCIOĞLU'NUN PROJELERİ

1. Yönetilebilir kulüp: En büyük dileğimiz arkamızdan insanların, 'Bu insanlar gerçekçiymiş. Hakikaten söyledikleri gibi Galatasaray'ı yeniden yönetilebilir ve sürdürülebilir bir duruma getirdiler' denmesidir.

2. Florya, Bahçeşehir'e: Florya Metin Oktay Tesisleri, Galatasaray Eğitim Vakfı'na ait Bahçeşehir'deki araziye taşınacak. 120 dönümlük alanda dev bir tesis kurulacak. Florya arazisi kesinlikle satılmayacak.

3. Kemerburgaz iade edilecek: Florya arazisi karşılığı Kemerburgaz'da alınan tesis arazisi kullanılmayacak. Mümkünse, yapılan anlaşma iptal edilecek. Arazinin iadesi istenecek.

4. Spor lisesi kurulacak: Galatasaray Yatılı Spor Lisesi kurulacak. Özel sınavla öğrenci alacak lisede ağırlıklı olarak futbol, basketbol ve voleybol eğitimi verilecek. Galatasaray, hem sporcu hem eğitimci yetiştirecek.

5. Dijital uygulamalar: GS Store'lar, e-ticarete uygun hale getirilecek. Çeşitlilik artacak. Dijital uygulamalar birleştirilecek. Dijital değerlere yatırım yapılacak. Gelirler, sportif başarıya endeksli olmaktan çıkacak.