Galatasaray’ın Hertha Berlin’den transfer ettiği Tolga Ciğerci’nin ameliyat olması gerektiği, bu operasyonun gerçekleşmemesinin futbolcunun performansını etkilediği ortaya çıktı.

Cim-Bom’un 24 yaşındaki gurbetçi yıldızı, isabetli pas yüzdesi ve 12 bin metreyi aşan koşu mesafeleri ile lige damgasını vurmaya hazırlanırken, geride kalan haftalarda bir tek eksik yönü dikkat çekti: Gol.

Defansif açıdan sınıfı geçen ama hücum yönü bir hayli zayıf görünen ve özellikle şutlarda kaleyi bulmakta zorlanan Tolga Ciğerci’nin bu zaafiyetinde ayak parmağındaki sorundan kaynaklandığı ortaya çıktı.

Oyuncunun geçmişte süregelen rahatsızlığının bunda etkili olduğu belirlendi. 2014 yılının nisan ayında Braunschweig ile oynanan maçta ayak parmağına darbe alan ve sezonu kapatan Tolga, yaklaşık 10 ayda sahalara dönebilmişti.

Almanya’daki yanlış tedavi nedeniyle sahalara dönüşü bir hayli geciken genç futbolcunun ayak üstünü kullanmakta zorlandığı, ayak içiyle sadece garanti paslar verebildiği görüldü.

Rahatsızlığı kısa sürede sarı-kırmızılı kulübün sağlık heyeti tarafından da tespit edilen futbolcu için ortak karar alındı.

Maç içerisinde isabetli ve etkili şut çekemeyen Tolga’nın ayak parmağındaki sorunu tamamen ortadan kaldırmak için sarı-kırmızılı kulübün sezon sonunu bekleyeceği ifade edildi.

Operasyonun ardından sorunun çözüleceği belirtildi.