Galatasaray'ın altyapısından yetişen, 2011 yılında Atletico Madrid'e 12 milyon euro bonservis bedeli karşılığında transfer olan Arda Turan, 9 yıl sonra yuvasına geri döndü. Sarı kırmızılı takımın teknik direktörü Fatih Terim'in, 22 Temmuz tarihinde başkan Mustafa Cengiz ve yönetimle yaptığı toplantıda takıma katılmasını istediği Arda Turan konusu dün mutlu sonla tamamlandı. Ocak ayında başkan Mustafa Cengiz'in olumsuz görüşü ve bu transfere onay vermemesi ile Florya'nın kapısından dönen Arda Turan "Yuvam" dediği sarı kırmızılılarla el sıkıştı.

Gelişmelerin ardından milli oyuncunun Galatasaray'dan alacağı maaş da netlik kazanmaya başladı. "Ben Galatasaray'ın evladıyım. Ne derseniz kabulümdür" diyen oyuncuya 4 milyon TL garanti ücret teklif edildi.

8 AY GALATASARAY'I BEKLEDİ, DİĞERLERİNİ DÜŞÜNMEDİ

Başkan Cengiz, yöneticilerle salı günü bir toplantı yaparken Fatih hocanın talebi, takımdaki tecrübeli yerli eksikliği, değişen yabancı kuralı, Arda'nın duruşu ve tavrı ile bu kez eski kaptanın transferine onay verdi.

8 aydır Galatasaray'ı bekleyen ve gelen teklifleri dikkate dahi almayan Arda, 2. Başkan Abdurrahim Albayrak'ın telefonu üzerine ailesi ile birlikte Marmaris tatilini yarıda kesip hemen İstanbul'a geldi. Arda ilk olarak Albayrak ve yöneticilerle görüşmek için Türk Telekom Stadı'na gitti.

YENİDEN 66 FORMAYI GİYECEK

Anlaşmanın ardından Arda Turan, Abdurrahim Albayrak, başkan yardımcısı Yusuf Günay ile birlikte başkan Mustafa Cengiz'in evine gitti. Arda Turan, Galatasaray ile 2 yıllığına anlaşırken, yeniden 66 numaralı formayı giyecek.

Hürriyet