Süper Lig'de son 3 maçı kalan sarı-kırmızılılarda hedef 6'da 6 yapmak. Şampiyonluk ihtimali lider Beşiktaş'ın Hatayspor galibiyetiyle azalsa da sarı-kırmızılılar son nefese kadar mücadeleyi sürdürmek istiyor.

Galatasaray, bu hafta Beşiktaş derbisine çok sıkı bir şekilde hazırlanacak. Galatasaray'da dikkat çeken unsurlardan biri de son 3 maçtaki savunma başarısı oldu. Sarı-kırmızılılar 3'te 3 yaparken kalesinde hiç gol görmedi. Marcao ile Donk ikilisi rakiplere duvar oldu.

Bir yandan Süper Lig'de şampiyonluk ipini göğüslemek isteyen Galatasaray bir yandan transfer çalışmalarını sürdürdü. Sarı-kırmızılı takım transferde kaynak yaratmak için oyuncu satışı yapmayı planlıyor. Aslan'ın yüzünü güldüren 1 değil 2 müjde geldi.

Galatasaray'ın Beşiktaş karşılaşmasında 100. maçına çıkmaya hazırlanan Brezilyalı stoperi Marcao'ya ciddi bir teklif geliyor.

Rus basınının haberine göre şampiyon Zenit, Rakitskiy'nin yerine Marcao'yu transfer etmeyi planlıyor ve Galatasaray'a 15 milyon euro teklif yapmaya hazırlanıyor.

Marcao'nun peşinde Zenit ile birlikte Lokomotiv Moskova'nın da olduğu ve Brezilyalı futbolcu için ilk temasların da menajeri vasıtasıyla gerçekleştirildiği kaydedildi.

Brezilyalı oyuncunun peşinde bu sezon Ukrayna'dan Dinamo Kiev ile Serie A'dan Roma'nın olduğu da yazılmıştı.

Galatasaray'ın 2019 Ocak ayında 4 milyon euro bonservis bedeliyle Chaves'ten kadrosuna kattığı solak stoper, 99 maça çıktı ve 1 gol, 1 asistlik skor katkısı yaptı.

Premier Lig'de 14 maçta 3 gol, 2 asistle oynayan Mbaye Diagne oyun içindeki performansıyla beğeni topladı.

Lacivert-Beyazlılar'ın takımda tutmak istediği tecrübeli golcü için birkaç Ada ekibinin daha takipte olduğu öğrenildi. Daily Mirror'ın haberine göre, Crystal Palace ve Brighton, tecrübeli golcüyü kadrosuna katmak için harekete geçti.

Haberde, Crystal Palace'ın 29 yaşındaki futbolcu için istekli olduğu belirtildi. Crystal Palace, Mbaye Diagne'yi sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan golcüsü Christian Benteke'nin yerine istiyor.

2018-2019 sezonu devre arasında 13 milyon Euro karşılığında Kasımpaşa'dan gelen Diagne için Galatasaray'ın kapıyı 6 milyon euro'dan açması bekleniyor.

Sporx'in haberine göre, böylece Galatasaray'ın hem Marcao hem Diagne transferinden beklediği rakam 21 milyon euroyu bulunuyor. Bu transferlerin gerçekleşmesi halinde Aslan'ın eli rahatlayacak.

Bilindiği üzere West Bromwich ligde kalması durumunda 6, düşmesi halinde ise 4.3 milyon Euro'luk satın alma opsiyonuna sahip.

2018-2019 sezonu devre arasında 13 milyon Euro karşılığında Kasımpaşa'dan, Galatasaray'a transfer olan Mbaye Diagne, Sarı-Kırmızılı formayla bir türlü beklentileri karşılayamadı.

Club Brugge'e kiralanan, sonrasında Aslan'a yeniden dönen Senegalli forvet devre arasında ingiliz temsilcisi West Bromwich'e satın alma opsiyonuyla gitmişti.