Süper Lig'in 17. haftasında Galatasaray, Fatih Terim yönetiminde çıktığı ilk maçında Göztepe'yi 3-1 yendi. 1554 gün sonra Galatasaray'ın başında sahaya çıkan İmparator, özlediği taraftarıyla yeniden buluştu. 35 puana yükselen Cimbom, ligin ilk yarısını ikinci sırada tamamladı. İzmir ekibi Göztepe ise 30 puanla 6. sırada yer aldı.

8. dakikada Sabri Sarıoğlu'nun pası ile ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Andre Castro, Maicon'un müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem Yaşar Kemal Uğurlu beyaz noktayı işaret etti. Penaltı vuruşunu gole çeviren Adis Jahovic, Göztepe'yi 1-0 öne geçiren isim oldu.

19. dakikada Galatasaray, Garry Rodrigues ile beraberliği yakaladı: Ceza yayı sol çaprazına sokulan Rodrigues, Gomis ile duvar pası yaparak penaltı noktası üzerinde topla buluştu ve yerden vuruşu ile meşin yuvarlağı sağ köşeden filelere gönderdi: 1-1.

34. dakikada Galatasaray'da Maicon, Halil Akbunar'a yaptığı faul sonrasında sarı kart gördü ve cezalı duruma düştü.

38. dakikada Galatasaray'da sakatlanan Garry Rodrigues oyuna devam edemedi ve sahayı gözyaşlarıyla terk etti. Fatih Terim, Rodrigues'in yerine Yasin Öztekin'i oyuna alırken mücadelenin ilk 45 dakikası 1-1 eşitlike tamamlandı.

İkinci 45 dakikaya Galatasaray oldukça istekli başlarken, Bafetimbi Gomis ile girdiğini net pozisyonlardan faydalanamadı.

53. dakikada Galatasaray, Yasin Öztekin'in attığı golle mücadelede 2-1 öne geçti: Sağ kanatta topla buluşan Feghouli ortasını penaltı noktasına doğru gönderdi. Gelen topa çok iyi yükselen Yasin, kafa vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu: 2-1.

70. dakikada Maicon attığı harika frikik golüyle maçın sonucunu ilan etti; Galatasaray, 4. Fatih Terim dönemindeki ilk maçını 3-1 galibiyetle tamamladı.

Öte yandan Galatasaray'da 90. dakikada sakatlanan Fernando sahayı sedyeyle terk etti.

GALATASARAY - GÖZTEPE

STAT: Türk Telekom Stadı

SAAT: 19.30

HAKEM: Yaşar Kemal Uğurlu

YAYIN: beIN SPORTS 1

GALATASARAY: Muslera, Denayer, Maicon, Serdar, Linnes, Fernando, Ndiaye, Feghouli, Belhanda, Garry Rodrigues, Gomis

TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

GÖZTEPE: Beto, Tanju, Kosanovic, Peybernes, Sabri, Selçuk, Rotman, Castro, Halil, Gouffran, Jahovic

TEKNİK DİREKTÖR: Tamer Tuna

MAÇTAN NOTLAR

Süper Lig'in 17. haftasında Göztepe'yi ağırlayan Galatasaray'da yeniden görev getirilen teknik direktör Fatih Terim, ilk maçına çıktı. Teknik direktör Igor Tudor'la yolların ayrılmasının ardından sarı-kırmızılı futbol takımının başına geçen ve bu göreve 4. kez gelen Fatih Terim, Göztepe önünde siftah yaptı.

Sarı-kırmızılı ekipte üçüncü dönemindeki son maçında, 22 Eylül 2013 tarihindeki Süper Lig karşılaşmasında Beşiktaş'ı deplasmanda 3-0 hükmen yendikleri müsabakada görev yapan Terim, bin 554 gün aradan sonra Galatasaray'ın başında sahada yer aldı. Fatih Terim, Türk Telekom Stadı'nda ise bin 563 gün sonra sarı-kırmızılı taraftarların önünde takımını yönetti.

TERİM'E SEVGİ GÖSTERİSİ

Galatasaray taraftarları, teknik direktör Fatih Terim'e sevgi gösterilerinde bulundu. Karşılaşma öncesi, "İmparator Fatih Terim." tezahüratlarında bulunan sarı-kırmızılı futbolseverler, tecrübeli teknik adamın sahaya çıkışında da alkışlar eşliğinde sevgi gösterilerini sürdürdü.

Tezahüratlar eşliğinde sahaya giren Terim, bir süre tribünleri selamladı. Terim, ultrAslan taraftar grubunun yer aldığı Odeabank tribünü önüne kadar giderek futbolseverleri selamlarken, kendisine atılan bir atkıyı da boynuna taktı.

KADRODA 2 DEĞİŞİKLİK

Teknik direktör Fatih Terim, Göztepe karşısına takımını 2 değişiklikle çıkardı. Sarı-kırmızılı futbol takımının Igor Tudor yönetiminde Evkur Yeni Malatyaspor'a 2-1 yenildiği son lig maçına ilk 11'de başlayan isimlerden Ahmet Çalık ve Yasin Öztekin, Terim tarafından yedeğe çekildi. Bu oyuncuların yerine Serdar Aziz ve Garry Rodrigues başlangıç kadrosunda yer buldu. Galatasaray takımının Göztepe maçı 11'i, Muslera, Denayer, Maicon, Serdar Aziz, Linnes, Fernando, Ndiaye, Feghouli, Belhanda, Rodrigues ve Gomis'ten oluştu.

TOLGA VE LATOVLEVİCİ YEDEKLER ARASINDA

Sarı-kırmızılı ekipte sakatlıkları düzenelen Tolga Ciğerci ve Iasmin Latovlevici, yedekler arasında yer aldı. Yaşadıkları sakatlıklar sonrası bir süre takımdan uzak kalan ve sezonun ilk yarısının kalan bölümünde oynamaları beklenmeyen Tolga ve Latovlevici, yoğun tedavi programlarının ardından kadroya girmeyi başardı.

TRİBÜNLER DOLDU

Galatasaray taraftarları, Süper Lig'de ilk yarının son karşılaşması olan Göztepe maçına büyük ilgi gösterdi. Son dönemde üst üste alınan deplasman yenilgileri sonrası iç sahada takıma destek olmak isteyen sarı-kırmızılı futbolseverler, Türk Telekom Stadı'nın tribünlerini önemli ölçüde doldurdu. Igor Todur'un gönderilip, yerine Fatih Terim'in getirilmesiyle moral kazanan taraftarlar, bu maçta takımlarını yalnız bırakmadı. Öte yandan, Göztepeli futbolseverler de statta kendilerine ayrılan bölümü doldurdu.

SABRİ SARIOĞLU'NA VEFA

Galatasaray altyapısından yetişen ve burada 16 sezon A takım forması giyen Sabri Sarıoğlu, sarı-kırmızılı taraftarlarca vefalı bir şekilde karşılandı. Göztepe'de kaptanlık bandını takan Sabri Sarıoğlu, Türk Telekom Stadı'nda alkışlar eşliğinde sahaya çıktı. Eski oyuncularını önce alkışlayan futbolseverler, ardından da tezahüratlar yaparak tribünlere çağırdı. Galatasaray taraftarlarının çağrısına kayıtsız kalmayan Sabri, tribünlere giderek alkışlarla karşılık verip, taraftarları selamladı.

Öte yandan, müsabaka öncesi Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Nasuhi Sezgin tarafından Sabri'ye plaket takdim edildi. Bu arada Galatasaray takımı, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın oğlu Yavuz Yılmaz'ın anısına sahaya, üzerinde "Kalbimizdesin Yavuz Yılmaz." yazılı pankartla çıktı.

4. FATİH TERİM DÖNEMİNDEKİ İLK MAÇ

Hafta içinde Hırvat teknik direktör Igor Tudor ile yolları ayrılan Galatasaray, dördüncü kez göreve getirilen Fatih Terim yönetiminde bu sezon ilk maçına çıkıyor.

TERİM, ÇİFT FORVET DENEDİ

Gazete Habertürk'ün haberine göre Fatih Terim’in, Göztepe maçı öncesi son taktik antrenmanında, Gomis ve Eren’i yan yana oynatarak, çift forvetli sistemi denediği öğrenildi. Eren’e bugünkü zorlu mücadele öncesinde ‘hazır ol’ mesajı veren tecrübeli teknik adam, ya Eren’i ya da serbest adam olarak oynatmayı planladığı Feghouli’yi ikinci forvet olarak kullanacak.

Sarı-kırmızılı ekipte üçüncü dönemindeki son maçında, 22 Eylül 2013'te Süper Lig'de Beşiktaş'ı deplasmanda 3-0 hükmen yendikleri müsabakada görev yapan Terim, bin 554 gün aradan sonra Galatasaray'ın başında sahada yer alacak. Fatih Terim, Türk Telekom Stadı'nda ise bin 563 gün sonra sarı-kırmızılı taraftarların önünde takımını yönetecek.

TOLGA CİĞERCİ'NİN SAKATLIĞI GEÇTİ

Galatasaray'da sakatlığı geçen Tolga Ciğerci, görev verilmesi durumunda yarınki maçta forma giyebilecek. Sarı-kırmızılı ekipte sakatlıkları bulunan Mariano Filho ve Iasmin Latovlevici maçın kadrosunda yer almıyor.

Ligin geride kalan bölümünde 32 puan toplayan Galatasaray averajla üçüncü sırada yer alırken, 30 puana sahip Göztepe ise averajla altıncı sırada bulunuyor.

SAHASINDA KAYBETMİYOR

Galatasaray, Süper Lig'de sahasında oynadığı son 10 maçta rakiplerine yenilmedi. Evinde geçen sezon sahasında oynadığı son 2 lig maçını kazanan Galatasaray, bu sezon ise taraftarı önünde çıktığı 8 müsabakada 7 galibiyet, bir beraberlik elde etti.

FATİH TERİM, ESKİ TAKIMINA KARŞI

Galatasaray'da tekrar teknik direktörlük görevine getirilen Fatih Terim, 1989-1990 sezonunda bir süre görev yaptığı Göztepe'ye karşı rakip olacak.