Premier Lig ekibi Everton’un sol kanat ve forvette de görev yapabilen oyuncusu Henry Onyekuru’yu İstanbul’a getiren sarı kırmızılı yönetim genç yıldızla anlaşmaya vardı ve görüşmelere başladığını açıkladı. Bu sezon transferde sessiz ve derinden ilerleyen Galatasaray, Nagatomo ve Muğdat’tan sonra üçüncü transferini gerçekleştirdi.

Everton 8 milyon Euro’ya transfer etti

Geçen sezon İngiliz ekibinin Belçika takımlarından KAS Eupen’den 8 milyon Euro’ya transfer ettiği Henry, Anderlecht’e kiralandı. Ligde 19 karşılaşmada 9 golü bulunan Henry Onyekuru, Şampiyonlar Ligi’nde de grup aşamasında 6 karşılaşmada da forma giydi. 2 kez milli olan genç oyuncu Nijerya’nın Dünya Kupası kadrosunda yer almadı…

Henry Onyekuru son resmi maçına 199 gün önce (22 Aralık 2017) Belçika Jupiler Pro Lig’de AS Eupen karşısında çıktı. Henry Onyekuru (05.06.1997), 2017/18 sezonunda Anderlecht’in ligde en sık (dakika/gol) gol atan ismiydi; forma giydiği her 154 dakikada bir gol attı.

İNGİLTERE’DE ÇALIŞMA İZNİ SIKINTISI

Premier Lig’de oynamak için vize alamayan Nijeryalı futbolcunun bu sezon yeniden Anderlecht’e döneceği iddia edilmişti ancak Onyekuru Belçika’ya dönmeyeceğini açıkladı. Transfer süreci hakkında açıklamalarda bulunan Onyekuru, şunları söyledi:

“Almanya, İspanya ve İngiltere’den de iyi kulüplerden transfer teklifleri aldım ama bu durum benim çalışma iznime bağlı. Bu durumun ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Gerçek olan bir şey var ki, o da Anderlecht’e dönmeyeceğim. Anderlecht benim İngiltere’de çalışma izni alabilmem için Dünya Kupası’na gitmem gerektiğini biliyordu ancak beni oynatmayarak, Rusya’da olma şansımı sıfıra indirdiler. Bu yüzden Premier Lig’e de geri dönemeyeceğim. Anderlecht beni seneye de kadroda tutabilmek için böyle bir yola başvurdu. Saçma sapan bir hareket, istediğim yere gidebilirim.”

NİJERYA’NIN GELECEKTEKİ YILDIZLARINDAN

Onyekuru, müthiş sprint hızı, aniden hızlanabilmesi ve dripling yetenekleri ile ön plana çıkıyor. Rakiplerine hızı ile rahatlıkla çalım atabilen Onyekuru, savunmaya yardım konusunda ise sıkıntı çekiyor. Fizik olarak da henüz yeterli seviyede olmayan Onyekuru, sakatlanmaya yatkın bir oyuncu olarak biliniyor.

Geçen sezon Anderlecht formasıyla 28 maçta 10 gol atan 1.75 boyundaki kanat oyuncusu Belçika Ligi’nin ‘En iyi genç oyuncusu’ seçildi. Onyekuru, diz iç bağ yırtığı nedeniyle 23 Aralık 2017’den bu yana sahalardan uzak kaldı. Anderlecht’in 29 Aralık 2017’deki açıklamasında Onyekuru’nun 8 ay boyunca sahalardan uzak kalacağı ve ardından sahalara döneceği belirtilmişti. Onyekuru’nun, sakatlık yaşamasa, Nijerya Milli Takımı ile Dünya Kupası’nda boy göstermesi bekleniyordu.

Onyekuru, Nijerya’nın gelecekteki en büyük oyuncularından biri olarak tanımlanıyor.