Galatasaray, Trabzonspor'u 3-1 yendi; lider Başakşehir ile arasındaki puan farkını 6'ya indirdi. Sarı Kırmızılılar'da ilk olarak sahneye Diagne çıktı. Senegalli, 21. dakikada penaltıdan takımını 1-0 öne geçirdi. Hugo Rodallega, 30. dakikada Trabzonspor'u umutlandırsa da, ilk yarının son dakikasında sahneye çıkan Belhanda, Galatasaray'ın, soyunma odasına 2-1 önde gitmesini sağladı. Maçta son sözü yine Belhanda söyledi ve Faslı, 51. dakikadaki golüyle skoru ilan etti. Maçta en çok konuşulan isimlerden biri de saha içindeki kararlarıyla hakem Ümit Öztürk oldu.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 99 gün sonra Türk Telekom Stadı'nda bir lig maçında takımının başında yer aldı. Kasımpaşa'dayken 4 maçlık cezaya çarptırılan Galatasaray'ın yeni transferi Mbaye Diagne, sarı-kırmızılı forma ile ilk kez maça çıktı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, geçen haftaki MKE Ankaragücü maçına göre 2'si zorunlu 3 değişikliğe gitti. Sakatlıkları bulunan Filip Novak ve kaleci Uğurcan Çakır kadroda yer almazken, Abdulkadir Parmak yedek kulübesinde oturdu. Karaman, bu isimlerin yerine Arda Akbulut, Majid Hosseini ve Vahid Amiri'yi ilk 11'de görevlendirdi.

Galatasaray, Trabzonspor karşısında maça hızlı başladı. Sağlı sollu ataklarla, oyunu Trabzonspor yarı alanına yıkan Sarı Kırmızılılar, özellikle ilk 20 dakikada rakibini bunalttı. 18. dakikada tartışmalı bir penaltı kazanan Galatasaray'da, Diagne 3 dakika sonra beyaz noktadan affetmedi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

30. dakikada hugo Rodallega'nın golü geldi. Nwakaeme'nin pasını güzel bir vuruşla ağlarla buluşturan Kolombiyalı skora 1-1'lik eşitlik getirdi.

İlk yarı eşitlikle bitecek derken; Galatasaray, 2-1'i buldu. Belhanda'nın ceza sahası dışından şutunda Trabzonsporlu Hüseyin Türkmen'e çarpan top filelerle buluştu: 2-1.

45+3'te Nkawame mutlak gol pozisyonunu cömertçe harcadı ve ilk yarı 2-1 Galatasaray'ın üstünlüğüyle sona erdi.

Galatasaray, 2. yarıya da etkili başladı. 51. dakikada Belhanda 2. kez sahneye çıkarken; takımını iyice rahatlattı: 3 -1.

Kalan dakikalarda Galatasaray, skor üstünlüğünü korumaya çalışırken; Trabzonspor'un zaman zaman tehlikeli atakları sonucu değiştirmedi. Maçtan 3-1 galip ayrılan Galatasaray, puanını 39 yaptı ve lider Medipol Başakşehir ile arasındaki puan farkını 6'ya indirdi.

Sakat ve eksik oyuncuların yokluğuyla zorlu Galatasaray maçına çıkan Trabzonspor ise 33 puanda kaldı.

HAKEM ÜMİT ÖZTÜRK MAÇIN ÖNÜNE GEÇTİ

Maçta en çok konuşulan isimlerden biri de hakem Ümit Öztürk oldu. Galatasaray'ın kazandığı penaltısı tartışılan Ümit Öztürk, ilk yarının son dakikalarında sarı kartı bulunan Diagne'nin Rodallega'ya arkadan yaptığı harekette kartına başvurmadı.

55. dakikada ise Ekuban'ın Marcao'yla mücadelesinde Trabzonsporlu oyuncu penaltı bekledi. Ümit Öztürk, VAR incelemesi sonrası devam dedi.

GALATASARAY 3 - 1 TRABZONSPOR

90. dakika: Maçta son düdük çalıyor ve galatasaray çok önemli bir üç puan alıyor.

90. dakika: Galatasaray'da Emre Akbaba oyunda. Belhanda dışarı alındı. Younès Belhanda - Emre Akbaba

86. dakika: Galatasaray'da Ndiaye dışarı alındı. Selçuk inan maça dahil oldu.

83. dakika: Galatasaray'da Feghouli'nin yerine Yunus Akgün oyunda.

80. dakika: Galatasaray'da bir sarı kartta Linnes'e çıktı.

75. dakika: Galatasaray'da Belhanda sarı kart gördü.

67. dakika: Trabzonspor'da Nwakaeme sol çizgide Luyindama'dan sıyrıldı. Yerden sert bir orta yaptı ancak Trabzonspor'da hiçbir oyuncu topa dokunamadı.

62. dakika: Trabzonspor'un atağını kesen Ryan Donk sarı kart gördü.

58. dakika: Trabzonspor gole çok yaklaştı. Köşe vuruşundan gelen topa Rodallega kafayı vurdu. Muslera enfes bir kurtarışla topu kornere yolladı.

57. dakika: Trabzonspor'da Yusuf Yazıcı serbest vuruşu kullandı. Savunmada Donk araya girdi ve kafayla topu kornere yolladı.

54. dakika: Trabzonspor'da Ekuban ceza alanı içinde yerde kaldı ve penaltı bekledi. Maçın hakemi VAR'a gitti pozisyonu izledi, ardından köşe vuruşunu işaret etti.

51. dakika: GOOOLL! Galatasaray'da Belhanda bir kez daha sahneye çıktı ve takımını 3-1 öne geçirdi! Ceza yayı üzerinde topla buluşan Belhanda bekletmeden ayak içiyle köşeye çok iyi vurdu. Direğe çarpan ağlarla buluştu.

46. dakika: İkinci yarıya Trabzonspor başladı.

İKİNCİ YARI

45. dakika: Kritik maçta ilk yarı 2-1 sarı–kırmızılıların üstünlüğü ile sona erdi.

45. dakika: GOOOLL! Galatasaray, Belhanda'nın golüyle 2-1 öne geçti! Belhanda ceza alanı içine girmeden vuruşunu yaptı savunmada Hüseyin'in kafasına çarpan kaleci Arda'yı yanılttı ve ağlarla buluştu.

39. dakika: Galatasaray tehlike yarattı! Onyekuru ceza alanı dışından çok sert vurdu. Top kaleci Arda'dan döndü. Sonrasında Belhanda kaleyi yokladı uzak köşeye yönelen top auta çıktı.

36. dakika: Galatasaray'da Nagatomo sol kanattan etkili bir orta yaptı. Diagne kaleye yakın mesafeden kafayı vurdu ancak top az farkla dışarı çıktı.

30. dakika: GOOLL! Trabzonspor'da Rodallega, Nwakaeme'dan aldığı pasla ceza alanı içine girer girmez çok sert vurdu ve Muslera'yı mağlup etti! Trabzonspor maça denge getirdi! Skor; 1-1

20. dakika: GOOLLL! Galatasaray 20. dakikada Diagne'nin penaltından attığı golle 1-0 öne geçti.

18. dakika:Trabzonspor'da kaleci Arda Akbulut ceza alanı içinde Onyekuru'ya yaptığı müdahale sonrasında sarı kart gördü. Maçın hakem penaltı noktasını gösterdi.

13. dakika: Gazlatasaray'da Linnes çalımlarla ceza alanı içine sokuldu. Vuruşunda kaleci Arda Akbulut üzerine gelen topu rahat bir şekilde kontrol etti.

8. dakika: Galatasaray'da Belhanda tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kullandı. Diagne kale önünde topa elle müdahale edince sarı kart gördü. Sarı Kart - Mbaye Diagne

5. dakika:Galatasaray yine tehlikeli geldi. Sol kanatta topla buluşan Onyekuru uzak köşeye orta şut karşımı bir vuruş yaptı ancak top doğrudan auta çıktı.

3. dakika: İlk tehlikeli atak Galatasaray'dan geldi! Belhanda'nın adrese teslim pasında bir anda kaleciyle karşıya kalan Diagne vuruşunda çerçeveyi bulamadı.

1. Dakika: Karşılaşmaya ev sahibi Galatasaray başladı.

Maçtan önemli dakikalar...

SAAT: 19:00

HAKEM: Ümit Öztürk

STAT: Türk Telekom

YAYIN: beIN SPORTS 1

GALATASARAY: Muslera, Linnes, Luyindama, Marcao, Nagatomo, Donk, Ndiaye, Belhanda, Feghouli, Onyekuru, Diagne

TRABZONSPOR: Arda, Kamil Ahmet, Hosseini, Hüseyin Türkmen, Amiri, Toure, Yusuf Yazıcı, Abdülkadir Ömür, Ekuban, Nwakaeme, Rodallega

NOTLAR...

GALATASARAY’DA ZİRVE İLE PUAN FARKI 6’YA İNDİ

Spor Toto Süper Lig’in 21. haftasında Galatasaray, Türk Telekom Stadyumu’nda karşılaştığı Trabzonspor’u mağlup ederek, puanını 39’a çıkardı. Sarı-kırmızılılar böylece lig lideri M. Başakşehir’in sahasında BB Erzurumspor ile berbere kalmasını iyi kullandı ve puan farkını 6’ya indirdi. Ligde Başakşehir 45 ile birinci sırada yer alıyor.

DİAGNE’DEN MAÇ SONUNDA ÜÇLÜ

Trabzonspor ile karşılaşan Galatasaray’da yeni transfer Mbaye Diagne ilk sahaya çıktı. Mücadele 11’de başlayan Diagne 1 kez de rakip fileleri havalandırdı. Karşılaşmanın ardından başarılı futbolcu sarı-kırmızılı taraftarlara üçlü çektirdi. Taraftar maç boyunca ve sonrasında Diagne için tezahüratlarda bulundu.

EMRE AKBABA 135 GÜN SONRA SAHADA

Galatasaray'ın milli futbolcusu Emre Akbaba, sakatlığından sonra ilk olarak Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final ilk maçında Hatayspor'a karşı oynanan müsabakanın kadrosunda yer almış fakat oyuna girmemişti. Emre, Trabzonspor maçıyla birlikte yeşil sahalara döndü. 26 yaşındaki futbolcu, Trabzon müsabakasının 89. dakikasında Younes Belhanda'nın yerine oyuna dahil oldu. Başarılı futbolcu böylece 135 gün sonra sarı-kırmızılı formaya kavuştu.

Akbaba, en son Süper Lig'in 7. haftasında 28 Eylül 2018 tarihinde Türk Telekom Stadyumu'nda oynanan B.B. Erzurumspor karşılaşmasında süre almış, 38. dakikada sakatlanarak oyundan çıkmıştı.