Süper Lig'in 11. haftasında Atakaş Hatayspor'u 3-0 yenen Galatasaray üst üste 2. toplamda da 7. galibiyetini alarak puanını 23'e çıkararak zirveye ortak oldu.

Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 32. dakikada Diagne, 64. dakikada Pablo Santos kendi kalesine ve 90+3. dakikada genç oyun Kerem Aktürkoğlu kaydetti.

GOLLER
Feghouli'nin sağdan ortasında ceza sahasında yanındaki Popov'a rağmen topu göğsüyle kontrol eden Diagne, sol çaprazdan sert bir şut çıkardı. Üst direğe de çarpan meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0.



Sol taraftan Emre Kılınç'ın kullandığı serbest vuruşta arka direğe ortasında Oğulcan Çağlayan topu kafa ile içeri çevirdi. Pablo Santos'un göğsüne çarpan top bir anda kaleye yöneldi ve ağlara gitti: 2-0

Pozisyonu tek başına sürükleyen Kerem, ceza sahası içerisinde Ali Yavuz'u gördü, o da içeriye doğru çevirdi, Kerem çok şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Hakem ilk başta ofsayt kararı verdi ama VAR incelemesi sonucunda gol kararı çıktı: 3-0
Atakaş Hatayspor'da Gökhan Karadeniz, 80. dakikada ikinci sarıdan gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı.

Bu sonuçla ligdeki 7. galibiyetini alan Galatasaray puanını 23'e çıkarırken, 3 maçı eksik olan Atakaş Hatayspor ise 12 puanda kaldı.

NOTLAR...

Süper Lig'in 11. haftasında Atakaş Hatayspor'u konuk eden Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, son oynanan Çaykur Rizespor müsabakasının ilk 11'ini korudu.

Ligin 10. haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor'u 4-0'lık skorla mağlup eden sarı-kırmızılı takım, 11. haftada Türk Telekom Stadı'nda Atakaş Hatayspor'u ağırladı.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, iyi bir performans sergileyen takımının ilk 11'inde herhangi bir değişiklik yapmadı.

Sarı-kırmızılılar, Akdeniz temsilcisi önüne Fatih Öztürk, Martin Linnes, Ryan Donk, Marcao, Emre Taşdemir, Taylan Antalyalı, Sofiane Feghouli, Emre Kılınç, Oğulcan Çağlayan, Emre Akbaba, Mbaye Diagne ilk 11'i ile çıktı.

Galatasaray'ın yedek kulübesinde Okan Kocuk, Şener Özbayraklı, Younes Belhanda, Oghenekaro Etebo, Kerem Aktürkoğlu, Ömer Bayram, Christian Luyindama, Arda Turan, Jesse Sekidika ile Ali Yavuz Kol yer aldı.

- Arda, Okan ve Belhanda döndü

Sarı-kırmızılı ekipte yeni tip koronavirüsü atlatan Arda Turan, Younes Belhanda ve Okan Kocuk müsabaka kadrosuna girdi.

Koronavirüs testleri negatife dönen ve karantina süresi sona eren üç futbolcu müsabakaya yedek kulübesinde başladı.

Fatih Terim yönetimindeki 1000. gol

Süper Lig'in 11. haftasında sahasında Hatayspor ile karşılaşan Galatasaray, Teknik Direktör Fatih Terim yönetiminde 1000. golünü kaydetti. Müsabakanın 32. dakikasında Sofiana Feghouli'nin sağ kanattan ortasında arka direkte kontrol eden Mbaye Diagne, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve Terim yönetimindeki sarı-kırmızılıların 1000. golünü attı.

- Falcao, Saracchi, Babel ve Elabdellaoui yine yok

Galatasaray'da Radamel Falcao, Marcelo Saracchi, Ryan Babel ve Omar Elabdellaoui, karşılaşmanın kadrosunda yer almadı.

Sarı-kırmızılılarda sakatlığı süren Falcao ve Saracchi ile koronavirüs protokolüne takılan Elabdellaoui'nin yanı sıra koronavirüsü atlatarak takımla çalışmalara başlayan Babel, Hatay temsilcisine karşı forma giyemedi.

- Diagne, Diop'u unutmadı

Galatasaray'ın Senegalli golcüsü Mbaye Diagne, geçen günlere 42 yaşında hayatını kaybeden Senegal Milli Takımı'nın unutulmaz futbolcularından Papa Bouba Diop'u andı.

Diagne, maç öncesi ısınmaya Diop'un 19 numaralı milli takım formasını giyerek çıktı.

- Hatayspor'da tek değişiklik

Atakaş Hatayspor Teknik Direktörü Ömer Erdoğan, Süper Lig'in 9. haftasındaki Çaykur Rizespor maçının ilk 11'ine göre tek değişiklik yaptı.

Ligin 10. haftasını maç yapmadan geçiren Akdeniz temsilcisinde genç teknik adam, takımını Galatasaray karşısına Munir Mohand Mohamedi, Strahil Popov, Pablo Santos, Burak Can Çamoğlu, Yusuf Abdioğlu, Aabid Rayane, Babajide Akintole, Isaac Sackey, Selim Ilgaz, Adama Traore, Mame Diouf ilk 11'i ile çıkardı.

Erdoğan, 9. haftada oynadıkları Çaykur Rizespor maçının ilk 11'inde görev verdiği Mesut Çaytemel'in yerine Galatasaray karşısında Popov'u oynattı.