Galatasaray, Medipol Başakşehir'i 2-1 yendi; bitime 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Maçta konuk Başakşehir, Bajic'in golüyle 1-0 öne geçmesine rağmen, Feghouli ve Onyekuru'nun golleriyle sonuca giden Galatasaray, 22. Süper Lig şampiyonluğuna ulaştı.

Galatasaray, maça hızlı başlamasına karşın golü bulan konuk Medipol Başakşehir oldu. 18. dakikada Bajic takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarıda Galatasaray tehlikeli pozisyonlar yakalamasına karşın Başakşehir kontrollü bir oyuncu sergiledi ve soyunma odasına konuk ekip 1-0 önde tamamladı.

Galatasaray 2. yarıya Ryan Donk-Selçuk İnan değişikliğiyle başladı. 47'de Feghouli, kendi topunu tamamlayarak ağları havalandırırken; skoru 1-1'e getirdi.

Selçuk'un oyuna girmesinin ardından rakip kalede daha etkili olan Galatasaray, 55'te Belhanda, 62'de Onyekuru ile golü buldu. Ancak ilki VAR incelemesi sonrası iptal edildi, 2.'de ise yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. 64. dakikada ise Onyekuru, maçta son sözü söyledi ve Galatasaray'ın 2-1'lik galibiyetini ilan etti.

8 puanlık farkı kapatıp zirveye çıkan ve haftaya da lider giren Galatasaray, bu sonucun ardından puanını 69 yaptı ve bitime 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Başakşehir ise sezonu 2. tamamlamayı garantiledi.

GALATASARAY 2 - 1 BAŞAKŞEHİR

90. dakika: Maçta son düdük geldi ve ŞAMPİYON GALATASARAY

90. dakika: Galatasaray'da Feghouli kenara geldi, Linnes oyunda

90. dakika: Maçın sonuna 8 dakika ilave edildi.

89. dakika: Belhanda'nın ceza alanı dışından şutunda top yandan dışarı gitti.

85. dakika: Galatasaray'da Diagne kenara geldi, Semih Kaya oyunda.

79. dakika: Cüneyt Çakır, Fatih Terim'i tribüne gönderdi!

75. dakika: Selçuk İnan'ın kullandığı frikikte top direkten döndü.

74. dakika: Belhanda ile Selçuk frikikte topun başına geçti, kimin kullanacağı konusunda tartıştılar. Belhanda topu başından ayrıldı. Selçuk da sarı kart gördü

64. dakika: GOOLL! Galatasaray 64.dakikada Onyekuru’nun attığı golle 2-1 öne geçi. Belhanda'nın kullandığı serbest vuruşta Onyekuru arka direke sarkıp topu kafayla ağlara gönderdi.

61. dakika: Belhanda'nın pasında Onyekuru topu ağlara yolladı. Ofsayt bayrağı havada

57. dakika: GOL İPTAL! Cüneyt Çakır VAR incelemesi sonrası elle oynama tespit ederek golü iptal etti.

55. dakika: GOL! Soldan ceza alanına giren Onyekuru'nun topuk pasında Belhanda kale sahanı çaprazından vurdu, top direğe çarpıp ağlara gitti.

50. dakika: Belhanda ile Mahmut arasın da bir gerginlik yaşandı. Cüneyt Çakır iki oyuncuyu da yanına çağırıp uyardı.

46. dakika: GOOLL! Feghouli attı! Galatasaray eşitliği yakalıyor... Belhanda'nın soldan kullandığı köşe vuruşunda arka direkte Feghouli'nin kafa vuruşu direkten döndü, takip eden Feghouli'nin röveşata'sı uzak köşeden ağlara gitti.

46. dakika: Galatasaray – Başakşehir maçında 2. Yarı başladı. Galatasaray’da Donk oyundan çıkarken yerine kaptan Selçuk İnan girdi.

İKİNCİ YARI

45. dakika: İlk yarıda son düdük çalıyor. Galatasaray 0-1 Başakşehir

45. dakika: İlk yarının sonuna 6 dakika ilave edildi

44. dakika: Visca sol çizgiden serbest vuruş kullandı, kale sahasında yaşanan karambolde Marcao ile Muslera anlaşamayınca Kudryashov'un vuruşu direğin yanından dışarı gitti.

42. dakika: Fernando'nun sağdan pasında Feghouli'nin yüksek gelen topa vuruşu auta gitti.

40. dakika: Galatasaray gole çok yaklaştı! Belhanda'nın soldan kullandığı köşe vuruşunda Marcao kale sahasına inen topa vurdu, Mert mutlak golü önledi.

36. dakika: Belhanda soldan köşe vuruşunu paslaşarak kullandı, Mariano'nun ortasında Luyindama'nın indirdiği topa Donk röveşata vurdu, top auta gitti. Luyindama için de ofsayt bayrağı kalktı.

34. dakika: Belhanda sağdan köşe vuruşu kullandı, Marcao'nun kafa vuruşunda top dışarı gitti. Hakem köşe korneri işaret etti.

28. dakika: Başakşehirli Emre Belözoğlu sakatlanarak oyundan çıktı. Yerine Mossora girdi.

23. dakika: Maç 4-5 dakikalık duraklamanın ardından yeniden başladı.

20. dakika: Gol sevincini abartan Bajic'e sarı kart çıktı. Galatasaraylı Marcao da sarı kart görüyor.

19. dakika: Riad Bajic ve Başakşehir'in gol sevinci sırasında sarı-kırmızılı taraftarlar tepki gösterdi ve sahaya su şişeleri yağdı. Başakşehir'de bir oyuncu yerde, kenarda gerginlik var!

17. dakika: GOOLL! Başakşehir öne geçti… Maçın 17. dakikasında Elia'nın soldan ortasında Bajic kale sahasında kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi.

15. dakika: Belhanda'nın pasında savunma arkasına seken topa Diagne hareketlendi, karşı karşıya pozisyonda topu dışarı vurdu.

12. dakika: Belhanda'nın sağdan kullandığı köşe vuruşunda Luyindama ön direkte kafayı vurdu, top uzak direğin yakınından auta gitti.

11. dakika: Başakşehir gole çok yaklaştı! Muslera'nın kısa düşen vuruşunda topu önüne alan Bajic karşı karşıya pozisyonda köşeye vurdu, Muslera golü önledi.

8. dakika: Mariano'nun pasında sağdan sıfıra inen Feghouli'nin ortasında Onyekuru'dan önce Caiçara topa dokundu. Korner

7. dakika: Bu kez Belhanda'nın köşe vuruşunda Mert çıktı ve aldı topu.

6. dakika: Galatasaray gole yaklaştı! Belhanda'nın ön direğe kestiği kornerde Fernando'nun kafa vuruşunu Mert çıkardı. Bir korner daha

5. dakika: Mariano'nun sağdan ortasında Gökhan İnler'in kafa vuruşuyla top dışarı gitti. Korner.

2. dakika: Emre Belözoğlu sağ çizgiden serbest vuruşla topu ceza alanına yolladı. Muslera çıktı ve aldı topu.

1. dakika: Hakem Cüneyt Çakır düdüğünü çalıyor ve şampiyonu belirleyecek kritik maç başlıyor...

Maçtan önemli dakikalar...

GALATASARAY - BAŞAKŞEHİR

STAT: Türk Telekom Stadı
HAKEM: Cüneyt Çakır
VAR: Ali Palabıyık
SAAT: 19.00
YAYIN: beIN Sports 1

GALATASARAY: Muslera, Mariano, Luyindama, Marcao, Nagatomo, Donk, Fernando, Belhanda, Feghouli, Onyekuru, Diagne
YEDEKLER: İsmail, Ahmet, Selçuk, Sinan, Linnes, Ömer, Semih, Emre Taşdemir, Yunus, Muğdat
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

BAŞAKŞEHİR: Mert, Caiçara, Mahmut, Kudriashov, Clichy, Gökhan İnler, Emre, Visca, İrfan Can, Elia, Bajic
TEKNİK DİREKTÖR: Abdullah Avcı

Galatasaray sezonun son haftasında deplasmanda Demir Grup Sivasspor, Medipol Başakşehir ise sahasında Aytemiz Alanyaspor ile karşılaşacak.

İki takım arasında sezonun ilk yarısındaki maç 1-1 berabere bitti. Bugünkü müsabakanın da eşitlikle sonuçlanması durumunda taraflar arasında genel averaja bakılacak.

Galatasaray'ın karşılaşma öncesi rakibine averajda 8 gol üstünlüğü bulunuyor. Sezonun geride kalan bölümünde sarı-kırmızılı takım 67 gol atıp 31 gol yerken, turuncu-lacivertli ekip ise 47 kez gol sevinci yaşadı, 19 kez meşin yuvarlağı ağlarından çıkardı.

NOTLAR...

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Medipol Başakşehir'i konuk eden Galatasaray, son maçına göre kadroda 3 değişiklikle sahada yer aldı.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Akhisarspor ile oynadıkları müsabakada görev alan futbolculardan Badou Ndiaye'yi kadroya almazken, Martin Linnes ve Selçuk İnan'ı yedeğe çekti.

Tecrübeli teknik adam, Medipol Başakşehir karşısında bu futbolcuların yerine ilk 11'de Yuto Nagatomo, Ryan Donk ve Fernando Reges'i görevlendirdi.

- Ndiaye ve Mitroglou kadroda yok

Galatasaray'da Badou Ndiaye ve Kostas Mitroglou, Medipol Başakşehir maçının kadrosuna alınmadı.

Fatih Terim'in yabancı kontenjanı nedeniyle kadroya almadığı Ndiaye ve Mitroglou, müsabakayı tribünden takip etti.

Galatasaray maça Fernando Muslera, Mariano Filho, Christian Luyindama, Marcao, Yuto Nagatomo, Ryan Donk, Fernando Reges, Sofiane Feghouli, Younes Belhanda, Henry Onyekuru ve Mbaye Diagne ilk 11'i ile başladı.

Takımın yedek kulübesinde ise Selçuk İnan ve Sinan Gümüş'ün yanı sıra İsmail Çipe, Ahmet Çalık, Sinan Gümüş, Ömer Bayram, Semih Kaya, Emre Taşdemir, Yunus Akgün ve Muğdat Çelik oturdu.

Çaykur Rizespor maçında ayağı kırılan ve ameliyat edilen Emre Akbaba da maçı statta izledi.

- Taraftardan yoğun ilgi

Galatasaraylı taraftarlar, takımlarının şampiyonluk için çıktığı müsabakaya yoğun ilgi gösterdi.

Türk Telekom Stadı'nı tamamen dolduran sarı-kırmızılı taraftarlar, yaptıkları tezahüratlarla takımlarını coşkulu bir şekilde destekledi.

Taraftarlar, müsabaka öncesinde futbolcuları tek tek tribüne çağırarak alkışladı.

- Küçük taraftar Duhan Emir de maçta

Sarı-kırmızılı kulüp, Fenerbahçe'deki stat ve müze turu sırasında Galatasaray armalı kıyafeti ters giydirilen küçük taraftar Duhan Emir'i, Medipol Başakşehir maçında ağırladı.

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz ve yöneticiler, müsabaka öncesinde Duhan Emir ve ailesiyle statta bir araya geldi.

Küçük taraftar, futbolcularla seremoniye katıldıktan sonra karşılaşmayı tribünlerden takip etti.

- 19 Mayıs kutlandı

Galatasaraylı taraftarlar, tribünde açtıkları pankartlarla 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı.

İki takımın futbolcuları da üzerinde "Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'mız kutlu olsun" yazısının bulunduğu pankartla maç öncesindeki seremoniye çıktı.

Sarı-kırmızılı kulüp de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla 50 bin Türk bayrağı dağıttı.

Şampiyonluğun unutulmaz kareleriŞampiyonluğun unutulmaz kareleri