Galatasaray, Süper Lig'in ikinci haftasında son anda yediği golle sahasında Konyaspor ile 1-1 berabere kaldı.

Süper Lig'de sezonun ilk haftasında deplasmanda Yukatel Denizlispor'a 2-0 yenilen sarı-kırmızılı takım, ikinci hafta maçında Konyaspor'u ağırladı.

Türk Telekom Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısı golsüz berabere tamamlanırken, Galatasaray 60. dakikada Ryan Babel'in attığı golle 1-0 öne geçti. Jean Michael Seri'nin 75. dakikada kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan sarı-kırmızılı takım, uzatmanın son dakikası olan 90+6'da Jens Jonsson'un golüne engel olamadı ve müsabaka 1-1 berabere tamamlandı.

Yukatel Denizlispor mağlubiyetinin ardından Konyaspor ile berabere kalan son şampiyon Galatasaray, 2. hafta sonunda hanesine bir puan yazdırabildi.

Galatasaray, 2015-2016 sezonundan sonra ilk kez ilk iki haftayı galibiyet almadan bitirdi.

Maça konuk Konyaspor hızlı başladı. 4. dakikada sağ kanattan gelişen Konyaspor atağında Ömer Ali Şahiner boş pozisyonda şutunu attı ancak Luyindama'ya çarpan top az farkla kornere gitti.

Pozisyon sonrası Konyaspor arka arkaya 3 korner kullansa da golü bulamadı. 12'de Galatasaray'ın yakaladığı en net gol pozisyonunda Diagne'nin vuruşunda kaleci Serkan başarılı oldu.

Maçta tempo iyice artarken, 1 dakika sonra Ömer Ali'den önce topa müdahale eden Nzonzi, mutlak bir golü önledi. Dakikalar 20'yi gösterdiğinde ise seken top sonrası Seri'nin şutunu Konyaspor savunması önledi. İlk yarının son anlarında Nagatomo'nun ortasında ceza alanında Feghouli'nin vuruşu farklı şekilde auta gitti ve devre 0-0 sona erdi.

GALATASARAY HIZLI BAŞLADI

Galatasaray ikinci yarıya fırtına gibi başladı. 47'de Feghouli'nin ortasında Adem'i geçen top, Diagne'ye gelmeden Konyaspor savunması araya girdi. 1 dakika sonra ise yine Feghouli'nin ortasında Adem Büyük'ün yakın mesafeden kafa vuruşunda kaleci Serkan topu çelmeyi başardı.

BABEL GOLÜNÜ ATTI

Dakikalar 60'ı gösterdiğinde Galatasaray golü buldu. Sol kanattan ceza sahasına doğru ilerleyen Babel'in şutunda top Ali Turan'a çarpıp kaleci Serkan'ı yanılttı ve ağlarla buluştu.

SERI KIRMIZI KART GÖRDÜ

75'te Seri rakibine yaptığı hareket sonrası önce sarı kart gördü. Ancak VAR incelemesi hakem Mete Kalkavan, Fildişili yıldıza kırmızı kart gösterdi ve Galatasaray sahada 10 kişi kaldı.

Maçın 90+6. dakikasında Jonsson attığı golle Konyaspor'a 1-1'lik beraberliği getiren isim oldu. Bu sonuçla Galatasaray puanını 1, Konyaspor ise 2 yaptı.