Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslam coğrafyasına yönelik emparyalist yaklaşımına son olarak Peygamber Efendimiz'e yönelik saldırganlık da eklenince Müslümanlar harekete geçti.

Önce Lübnan'ı karıştırmak isteyen, burada başarılı olamayınca Libya'daki darbecilere açık destek veren Fransa, burada da Türkiye engeline takılınca iyice kudurmaya başladı. Akdeniz'de Yunanistan'ın Kafkaslar'da da Ermenistan'ı sürekli kışkırtan ve Fransa'nın emperyalist güdülerine son olarak Peygamberimiz'e yönelik saldırganlığı da eklenince Müslümanların canına tak etti.

PEYGAMBERE SALDIRI CEZASI KALMAMALI

Fransa'da yaşayan Müslümanlara yönelik baskılar artarken, Peygamberimize hakaret içerikli karikatürlerin okullarda gösterilme kararı Kuveyt ve Katar'da Fransız ürünlerine yönelik boykot kararı alınmasına yol açtı. Peygamberimeze yönelik saldırganlığa duyarsız kalmalarının söz konusu olamayacağını belirten Müslümanlar başlattılkarı boykotu sosyal medya ağlarında hızla yaymaya başladılar.

TÜRKİYE ÜRÜNLERİNE TEŞVİK

Arap ülkeleri arasında Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn Amerika ve İsrail yanlısı politikaları ile öne çıkarken, Suudilerin Türk ürünlerine yönelik başlattıkları boykota karşı Katar ve Kuveyt, Türkiye ürünlerini öne çıkararak "Fransa'ya karşı Türkiye ürünlerini alın" çağrısı yapıyorlar.