Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın haddini bil diye seslendiği Irak Başbakanı Haydar El İbadi’ye bir tepki de FransaMüslümanlardan geldi.

Türkiye’nin Musul yakınlarında bulunan Başika’daki askerlerini tehdit eden Irak Başbakanı Haydar El İbadi’ye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ”haddini bil, sen benim muhatapım değilsin” diyerek sert tepki göstermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak Başbakanı’na yönelik tepkisine Fransız medyası da geniş yer ayırdı. Haberlere yorum yapan Fransalı Müslümanlar ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye’ye tam destek vardı. Amerika ve İran’ın yardakçısı olarak nitelendirdikleri Irak Başbakanı’nın, ülkesinin en büyük 2’inci şehrini elinde bulunan tonlarca silah ve milyon dolarlık desteğe rağmen Toyota ve kalaşnikoflu birkaç bin teröriste teslim ettiğini hatırlattı.

DÜNYADAKİ TÜM ADALETSİZLİĞE KARŞI TEK BAŞINA DURUYOR

Abdelhafidh Van Luik isimli bir yorumcu ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘haddini bil’ tepkisini, ”Bu normal. Erdoğan kendi halkı tarafından cumhurbaşkanı seçildi. Irak Başbakanı’nı ise Amerika seçti.”ifadeleriyle değerlendirdi. Firdaws El Hala isimli yorumcu ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çok güçlü bir lider olduğunu söyledi. Erdoğan’ın tüm adaletsizliğe karşı tek başına durduğunu söyleyen El Hala, ”Halkını darbeden korudu. Hiçbir korku göstermedi. Allahın yardımıyla Filistin ve Suriye’yi de kurtaracak.” diye kaydetti.

ALLAH DÜNYANIN EN BÜYÜK LİDERİNİ KORUSUN

Abdel Zariouh isimli kullanıcı Cumhurbaşkanı Erdoğan için ”İşte gerçek bir lider” ifadelerini kullanırken, Tahar Thabet de recep Tayyip Erdoğan’ın kurtlar arasında bir aslan olduğunu yazdı. Diğer bir yorumcu Abdelkader Lahache ise ”Türkiye sen çok yaşa Allah dünyanın en büyük lideri Erdoğan’ı korusun”diye yazdı.

Türk askerinin Başika’dan çekilmesini isteyen Irak Başbakanı Haydar el İbadi’ye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Sen benim muhatabım değilsin, seviyemde değilsin… Irak’tan senin bağırman çağırman bizim için hiç de önemli değil, biz bildiğimizi okuyacağız, bunu böyle bilesin” ifadeleriyle tepki göstermişti.

Kaynak: Artı33.com