Formula 1, seyahat kısıtlamaları nedeniyle Türkiye GP'sinin iptal edildiğini resmen açıkladı.

13 Haziran'da Intercity İstanbul Park'ta yapılması planlanan F1 İstanbul ayağı, Covid-19 önlemleri nedeniyle iptal edildi.

Açıklamada "Seyahat kısıtlamaları nedeniyle Haziran ayında Türkiye'deki yarışı gerçekleştirmemiz maalesef mümkün değil.' ifadelerine yer verildi.

INTERCITY: F1 İÇİN HER ZAMAN HAZIRIZ

Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Intercity İstanbul Park'ta, T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde 11 – 12 - 13 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanan Formula 1 Turkish Grand Prix 2021 etkinliği için, İngiliz Hükümeti'nin almış olduğu seyahat kısıtlamaları kararından dolayı 2021 yarış takvimi içerisinde farklı bir tarih arayışına girildiğini ifade etti.

Ak, 'Formula 1 yönetimiyle görüşmelerimizi sürdürüp, çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz ve yarışlar için her zaman hazırız' dedi.

"TÜRKİYE'DE YARIŞMAYI DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ"

Formula 1'in açıklamasında görüşlerini belirten Formula 1 Başkanı ve CEO'su Stefano Domenicali, 'Hepimiz Türkiye'de yarışmayı dört gözle bekliyoruz, ancak uygulanan seyahat kısıtlamaları nedeniyle haziran ayında Intercity İstanbul Park'ta olamayacağız. Yarışın Türkiye'de gerçekleşmesi için büyük çaba gösteren Intercity İstanbul Park yönetimine ve Türkiye'deki tüm yetkililere süreçteki uğraşları için teşekkür ederiz. Fransa'daki yarışı öne çektik, Avusturya'da iki yarış gerçekleşecek. Fransa ve Avusturya'daki iş ortaklarımız bu çözümü uygulama konusunda hızlı davrandılar. Yılın başından bu yana tüm iş ortaklarımızla güzel çalışmalar gerçekleştirdik. İlerleyen süreçte de 2021 yılı takvimine Türkiye'yi dahil etmek için Intercity İstanbul Park yönetimi ile yakından çalışmaya devam edeceğiz.' dedi.