2019 yılının sonundan itibaren hayatımıza giren corona virüsü salgını, otomotiv sektörünü etkilemeye devam ediyor. Nisan ayının sonundan mayıs ayının ortasına kadar sürecek olan tam kapanma dönemi, yeni otomobil satışlarında olduğu gibi 2. el otomobil satışlarında da işleri oldukça yavaşlattı.

Arabam.com ise kapanma sonrasında ertelenen talebin etkisiyle fiyatların yukarı yönlü bir hareket gerçekleştireceğini belirtiyor. Bir de bu duruma kurdaki değişim ve çip krizi sebebiyle ortaya çıkacak olan arz eksikliği eklenecek.

NİSAN AYINDA 2. EL İLANLARINDA NELER YAŞANDI?

Arabam.com'un nisan verilerine göre en çok 200-300 bin km aralarındaki araçların ilanları verildi. Ayrıca 50-100 bin TL aralığında verilen otomobil ilanları da dikkat çekiyor.

EN ÇOK RENAULT İLANI VERİLDİ

Renault, nisan ayında da yüzde 20 ile birinciliğini koruyor. Fiat ise yüzde 18 ile yine ikinci sırada. Fiat markasını sırasıyla Volkswagen, Ford, Opel, Hyundai, Peugeot, Toyota, Citroen ve Honda izliyor.

İLK 3'TE 2 RENAULT

İlanlara model özelinde bakıldığında nisan ayında en çok ilan verilen otomobil modelleri Clio, Astra ve Megane oldu. Bu üç modeli ise sırasıyla Focus, Passat ve Corolla takip ediyor.

SUV'DE QASHQAI LİDER

2.el Arazi/SUV/Pick-up ilanlarının oransal olarak değerlendirmesine bakıldığında en yüksek ilan sayısı, %1 düşüş yaşasa da %21 ile yine Nissan Qashqai`nin oldu. Onu sırasıyla Dacia Duster, Kia Sportage, Volkswagen Tiguan, Chevrolet Captiva, Hyundai ix35, Peugeot 3008 ve Hyundai Tucson izliyor.