Süper Lig'de zirve mücadelesi veren Trabzonspor, korkulu rüya görmek istemeyen Gençlerbirliği'ni deplasmanda 2-0 yendi. İlk yarıda etkili olamayan bordo mavililer sonuca ikinci yarı gitti. Fırtına'yı galibiyete taşıyan golleri Jose Sosa (Penaltı) ve Nwakaeme attı. Trabzonspor'da Sörloth, rakibine yaptığı hareket sonrası kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Maça Gençlerbirliği ekip etkili başlarken; özellikle sol kanattan Candeias'la tehlikeler yarattı. Zirve hesapları yapan rakibi karşısında ev sahibi ekip önce Sessegnon, ardından Nadir Çiftçi ile fırsatlardan yararlanamadı. Trabzonspor ise ilk yarım saatten sonra oyuna ortak olmaya başladı. İlk tehlikeli atağını 32. dakikada Jose Sosa ile yakalayan Bordo Mavililer, bir dakika sonra bu kez Guilherme ile gole yaklaştı ancak son anda araya giren Halil İbrahim gol şansı vermedi. 44. dakikada ceza yayı içinde kazanılan serbest vuruşu Jose Sosa üstten auta gönderirken; ilk yarı da 0-0 sona erdi.

İkinci yarıya Trabzonspor etkili başladı. 47'de Sörlöth'la gole yaklaşan Bordo Mavililer, yakaladığı net fırsatlarda önce kaleci Nordfeldt'e takıldı. Ancak 74. dakikada Hüseyin'e Nadir Çiftçi'nin hareketi sonrası VAR incelemesi sonrası Trabzonspor penaltı kazandı. 79. dakikada Jose Sosa penaltı atışından Trabzonspor'u 1-0 öne geçirdi.

2. yarı etkili bir oyun çıkaran Nwakaeme, 83. dakikada Sörloth'un bıraktığı topu penaltı noktası yakınından sert bir vuruşla ağlarla buluşturdu ve Trabzonspor'u iyice rahatlattı.

Son dakikaları maçı rölantiye alan Trabzonspor, sahadan 2-0 galip ayrıldı. Üst üste 5. maçını da kazanan ve puanını 41'e çıkaran Bordo Mavililer, maç fazlasıyla ve averajla liderliğe yükseldi. Gençlerbirliği ise 21 puanda kaldı. Konuk ekipte Sörloth, 90+4'te Baiano'ya yaptığı hareket sonrası kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

11.' Sessegnon, ceza yayı yakınından topa gelişine müthiş vurdu; kaleci Uğurcan solundan kaleye giden topu aynı güzellikte bir kurtarışla üstten kornere gönderdi.

17. Candeias, ceza sahası sağ yan çizgisi yakınında Nwakaeme'yi klas bir hareketle geçip Sosa'nın müdahele etmesine izin vermeden kaleye doğru ortaladı. Kimsenin dokunamadığı top sol direğin yanından auta gitti.

24.' Candeias, sağdan getirip arka direğe ortasını yaptı. Nadir Çiftçi, topu boş kale yerine üstten auta gönderdi ve ev sahibi ekip mutlak golden oldu.

32.' Jose Sosa, cezasahası sol içinde topla buluştu. Çaprazdan vuruşunda araya giren defans topu uzaklaştırdı ve tehlikeyi önledi.

33.' Nwakaeme, soldan topu arka direğe ortaladı. Guilherme'den önce son anda araya giren Halil İbrahim topu kornere gönderdi ve rakibine gol şansı vermedi.

42.' Nwaekaeme, cezayayı içinde topla kaleye hareketlenirken, Halil İbrahim'in 17. müdahelesinde yerde kaldı. Hakem Hüseyin Göçek serbest vuruşu gösterdi. Gençlerbirliğili oyuncu, itirazları sonrası sarı kart gördü. İki dakika sonra Jose Sosa'nın vuruşunda top sol direğin üzerinden auta gitti.

2. YARI

47.' Gençlerbirliği, ceza sahası sol köşe çizgisi yakınında kazanılan serbest vuruşu Guilherme arka direğe ortaladı. Sörloth'un kafa vuruşunda son anda kaleci

51.' Nwaakeme, ceza sahası sol ön çizgisi üzerinden sert vuruşunda kaleci Nordfeldt topu kontrol etmeyi başardı.

54.' Ndiaye, cezasahası dışından kaleyi hafif soldan gören noktadan çok sert vurdu. Nordfeldt, son anda topu güçlükle dışarı çıkardı ve mutlak golü önledi.

68.' Nwakaeme, ceza yayı sol ön çgisisi yakınında Ndiaye'nin pasıyla topla buluştu. Nijeryalının çok sert vurşuunda kaleci Nordfeldt güçlükle topu çıkardı, Halil İbrahim meşin yuvarlığı tehlikeli bölgeden uzaklaştırdı.

72.' Ndiaye, Nwakaeme'nin pasında penaltı noktasının hemen sağında topla buluştu. Dönüp vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.

73.' Sörloth, cezasahası sol içinde topla buluştu. Dar açıdan vuruşunu yaptı kaleci Nordfeldt son anda topu kornere gönderdi.

74.' Hüseyin ceza sahası sol içinde topa hareketlendi. Nadir Çiftçi'nin vuruşunda bordo mavili oyuncu yerde kaldı. Konuk ekip oyuncuları penaltı beklerken; hakem Hüseyin Göçek VAR uygulaması sonrası penaltı noktasını gösterdi.

GOL: Jose Sosa (Penaltı)

79.' Penaltı vuruşu için topun başına geçen Jose Sosa, kaleci Nordfeldt'i avlayarak topu ağlarla buluşturdu ve Trabzonspor'u 1-0 öne geçirdi.

81.' Jose Sosa'nın sol kanada harika pasında topla buluşan Nwakaeme, meşin yuvarlağı kontrol edip cezasahasına girdi. Arka direğe ortasında Sörloth'tan önce Toure son anda ayak koydu ve topu kornere gönderdi.

GOL: Nwakaeme

83.' Ani gelişen Trabzonspor atağında Sörloth topu alıp sağ kanada gönderdi. Sağ kanattan ceza sahası içine yapılan ortayı Sörloth kafayla penaltı noktası yakına bıraktı. Nwakaeme'nin sert vuruşunda top 2. kez Gençlerbirliği ağlarıyla buluştu.

SÖRLOTH'A KIRMIZI KART

90+4,' Sörloth, Baiano'nun arkadan sert müdahelesin sonrası rakibini iterek yere düşürdü. Hakem Hüseyin Göçek, VAR inelemesi sonrası Sörloth'u kırmızı kartla oyun dışına gönderdi