Işık, Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Kocaeli'deki polis şehitliğini ziyaret ederek, şehit mezarlarına karanfil bıraktı ve beraberindekilerle dua etti.

Ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan ve şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Bakan Işık, bu toprakların vatan olması için hemen hemen her aileden şehit verildiğini anımsattı.

Yeni şehitlerin gelmemesini arzu ettiklerini ifade eden Işık, Türkiye'nin birliği, halkın güvenliği için gereken çalışmaların yapıldığını, teröristlere karşı tüm operasyonların gerçekleştirildiğini vurgulayarak, "Gönül arzu eder ki hiç şehit olmasına ama şehit vermeyi de göze alarak bu terörün kökünü kazımak hepimiz için en önemli görev. Şu anda bu yapılıyor. Güvenlik güçlerimiz koordinasyon içinde teröristlere tarihindeki en büyük kayıplarını verdiriyor. Terör örgütü etkisiz hale getirilene kadar bu mücadele devam edecek. Bundan kimsenin tereddütü olmasın. Bin yıldan fazla zamandır kardeşçe yaşayan insanlar birlik ve beraberlik içinde yaşamaya devam edecek. Buna kast edenlere hadleri bildirilecek." diye konuştu.

"Bilgiler, casusluk faaliyeti olduğu konusunda ciddi şüphe uyandırıyor"

Bakan Işık, MKE Silah Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi'nin tutuklanmasına ilişkin soru üzerine, şunları söyledi:

"Bir açıdan çok üzücü. Şu anda olay adli aşamada, soruşturma bütün yönleriyle devam ediyor. Kişileri suçlamadan yapmamız gereken yorum da şu, Türkiye artık şükürler olsun özellikle savunma ve güvenlik teknolojilerinde önemli bir noktaya geldi. Artık bazı ülkelerin casusluk faaliyetine konu olacak bir noktaya geldi. Olayın detayını bilmiyoruz, ne olduğuna yargı karar verecek. Bizim temel anlayışımıza göre, kişinin suçu ispat edilene kadar suçsuzdur. Ortaya çıkan bilgiler, belgeler, bir casusluk faaliyeti olduğu konusunda ciddi şüphe uyandırıyor. Bu açıdan maalesef bu kadar üst düzeye gelmiş bir kişinin böyle bir casusluk faaliyetinin bir parçası olmuş olma şüphesi bile çok ağır bir şüphe. Bu noktada çok daha dikkatli olmayız. Türkiye artık başkasının lisansıyla tüfeğini yapan bir ülke değil. Tamamen kendi geliştirdiği silahlarını kullanan, bundan dolayı da dışa bağımlılığını sürekli azaltan bir ülke. Bu çalışmalara devam edeceğiz. Bunun Ar-Ge kısmında TÜBİTAK'ın yoğun bir çalışma ve gayreti var. Üretim aşamasında da savunma sanayimizin ciddi bir gayreti var. Bu çalışmalar sürecek. Bu konuda da daha dikkatli olmak durumundayız. Hiçbir vatanseverin bu tip şeylere asla girmeyeceğini düşünüyoruz. Yargı inşallah en güzel şekilde aydınlatır."

"Bu projeleri gördükçe göğsümüz kabarıyor"

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nde çalışmaların sorulması üzerine Işık, köprünün mayıs ayında trafiğe açılmasıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü, bu projelerin Türkiye açısından gurur verici olduğunu belirterek, "Dün ABD'deydik. Bir eyalette köprü gösterdiler, '20 yıldır devam ediyor.' dediler. Türkiye bu konuda dünyada en iyi ülkelerden biri haline geldi. Şu anda aynı anda İzmit Körfez Geçiş Köprüsü, İstanbul'da 3. köprü devam ediyor. Marmaray bitti, onun yanında da lastikli araçların geçeceği tünel devam ediyor, 2017'de o da bitecek. 2020'den önce dünyanın ilk 3 katlı, alt ve üst tarafından lastikli araçların geçeceği, ortasından raylı geçtiği dünyanın ilk 3 katlı tünelini de boğazın altında inşa edeceğiz. Türkiye, gelişmiş ülkelerle arasındaki mesafeyi hızla kapatıyor. Bu noktada daha çok çalışıp, daha güzel eserler kazandırmak, en iyisini yapmak en önemli öncelik. Bunun için çalışıyoruz. Bu projeleri gördükçe göğsümüz kabarıyor." değerlendirmesinde bulundu.