Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, 2-0 yenildikleri Galatasaray maçı sonrası hakem Bülent Yıldırım'a yönelik sert ifadeler kullandı. Hakemin Beşiktaş aleyhine kartlar çıkardığını ve vücut dilinin yanlı olduğunu belirten Orman, "Bu hakemler bu işi bırakacaklar. Hakem art niyetliydi ve maçı şaibeli bir hale getirdi." dedi.

Beyaz TV'ye açıklamalar yapan Fikret Orman, "Bugünkü maçta normal bir maç, esasında çok stresli bir maç. 20 senedir yönetici olarak futbolun içindeyim, tüm maçları seyrederim. Hakemlerin vücut dilini anlayacak zekada ve seviyedeyim. Hakem ilk dakikadan itibaren vücut dili itibariyle yanlı başladı maça." dedi.

"Son yıllarda Galatasaray ile ligin son maçlarını hep deplasmanda oynuyoruz." diyen Orman eleştirilerine şöyle devam etti, "Hakemler düşük performanslı olabilirler ama mesele iyi niyetli olmalarıdır. Pozisyon yorumlarına girmek istemiyorum ama hakem vucüt dili olarak maça yanlı başladı.

Hakem art niyetliydi ve maçı şaibeli bir hale getirdi. Hakemin işi eyyamcılık değildir, hakemin işi gördüğünü çalmaktır. Hakem yanlış görebilir, skora etki edebilir ama iyi niyetlidir. Maçın başından itibaren etki altındaki bir hakem sahaya çıktı.

Hakemin vücut dilinden ne demek istediğini anlarsınız. Maçın başından beri etki altında olan bir hakem öne çıktı. Saklandığı halde oyunun ortasında bariz hatalar yaptı. Mesela penaltı pozisyonu penaltı değil, bana göre ofsayt da değil! Ama penaltı kesin değil.

Eski bir başkan 'Kaşar hakemler' falan demişti. Biz bunların değişmesi için çok mücadeleler ettik, pozitif duruşlar sergiledik. Bugünkü hakem rezaletin üstüydü."

"NE BEN NE BEŞİKTAŞ TARAFTARI BUNU HAK EDİYOR"

Galatasaray yönetiminin maç öncesi açıklamalar yaparak kamuoyunu yönlendirmeye çalıştığını belirten Fikret Orman, "Hafta başından beri maçı yönlendirmeye çalışırlarken biz 'onlar eskide, geçmişte kaldı' dedik. Bugün gördüğümüz, insanlar geçmişte kaldı ama hakemler orada duruyor. Bunlar günahtır. Ne ben ne Beşiktaş taraftarı bunu hak ediyor." tepkisini gösterdi.

Derbi nedeniyle öz eleştiri de yapan Orman, "Beşiktaş tecrübesindeki takım, 2 taçtan böyle gol yemez, biz kendi öz eleştirimizi yaparız. İşin özüne geldiğimizde hakemin işi vaziyeti idare etmek, eyyamcılık değildir. Doğru çalar, yanlış çalar ama bugünkü maçın hakemi maça çıktığında aklında bir şey vardı.

Taraftarlar üzülüyor, bana mesajlar atıyor, bazıları hakaret ediyor. Bunu hak ettiğimizi düşünmüyorum. Bu tecrübedeki bir hakemin bunları yapması nedeniyle çok üzgünüm." ifadelerini kullandı.

Yönetimin maçtan önce hakemlerle ilgili açıklamalarını eliştirmeye devam eden Orman, "Maçtan evvel Almanya'da, İngiltere'de hakemle ilgili bir açıklama yapıldığını duydunuz mu? Futbol, futbol adamları, oyuncular tarafından oynanan bir oyun. Yöneticiler ve başkanlar tarafından pozisyon alarak oynanan bir oyun değil. Bizde yöneticiler değişiyor ama zihniyetlerin değişmesi lazım." diye konuştu.

"BU HAKEMLER BU İŞİ BIRAKACAKLAR"

Hakem Bülent Yıldırım kararlarını eleştiren Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, "Bugün Bülent Yıldırım sahaya aklında bir fikir ile çıkmış. Caner'e sarı kart verdi. Allah'ını seversiniz ya! Lens'e verilen sarı kart, Vida'ya verilen sarı kart. Maç 2-0 olduktan sonra Beşiktaş lehine hareketler. Yemezler yani! Fenerbahçe maçı da, aynı hakem, ilk yarıda 3-0 bitti. 2. yarıda başka hareketler. Bu hakemler bu işi bırakacaklar. Bu hakemleri örnek yaparsanız alttan gelenler de bunlara benzeyecek. Bunlar mesleklerine dönsünler. Bunlardan hakem makem olmaz. Bu düzenin değişmesi lazım. Bunun için de temizlik yapılması lazım. İlk günden beri söylüyorum, hakemden medet uman namerttir. 3. Lig hakemi bu hakemden daha iyidir." şeklinde sert ifadeler kullandı.