Askeri Yargıtay, "yargılanmanın yenilenmesi ve infazının durdurulmasına" karar vererek, Murat Eren'in tahliyesine karar vermişti.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasındaki gelişmeler ışığında, Askeri Yargıtay'dan sonra Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne de bir kez daha yeniden yargılanma başvurusu yapılan Eren için özgürlük haberi dün çıkmıştı.

Avukat Hüseyin Ersöz Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Askeri Yargıtay, Murat Eren hakkında Yargılamanın Yenilenmesi ve İnfazın Durdurulması Kararı verdi. Murat Eren birkaç saat içinde özgür" dedi.

İLK TAHLİYELER BAŞLADI! İLK TAHLİYELER BAŞLADI!

Murat Eren, 31 Mayıs 2006'da Erdoğan'a suikast iddiasıyla tutuklanmıştı, 3 ay 22 gün sonra tahliye edilmişti. TSK'dan ihraç edilen Eren, suikast iddialarından 2012'de beraat etti. Ancak 'devlet güvenliğine ilişkin belgeleri açıklamak' suçundan yargılandığı davada aldığı 5 yıllık ceza Askeri Yargıtay tarafından onandı. Eren, kendisine kumpas kurulduğunu iddia etse de 2013'te tutuklandı. 20 ay tutuklu kalan Eren, serbest kaldı ancak bu sefer de "Patlayıcı madde bulundurmak" suçundan başka bir davada hakkındaki karar onanınca bir kez daha hapse girdi. Eren, 1.5 yıl daha hapis yatacaktı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN MURAT EREN AÇIKLAMASI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kamuoyunda "Atabeyler" olarak bilinen dava kapsamında hükümlü olan eski Kara Pilot Yüzbaşı Murat Eren'in tahliye kararına ilişkin, "Bugün tahliye olması güzel bir olay ama gecikmiş bir tahliye, keşke çok daha önceden tahliye olabilseydi." dedi.

Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde Mezitli Belediyesinin tanıtım etkinliğine katıldı.
Stantları gezip, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'dan bilgi alan Kılıçdaroğlu, gazetecilere açıklamada bulundu.
Bir belediye sınırlarında yaşayanların mutluluğunun önemli olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, CHP'li belediye başkanlarının başarılı çalışmalar yaptığını söyledi.

Mersin'de, kent ile kırsal arasında son derece sıcak, başarılı bir iletişimin kurulduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, bundan hem kentlinin hem de köylünün kazandığını kaydetti.
Kamuoyunda "Atabeyler" olarak bilinen dava kapsamında hükümlü olan eski Kara Pilot Yüzbaşı Eren'in tahliyesine ilişkin soruya da Kılıçdaroğlu, şu yanıtı verdi:

"Bugün tahliye olması güzel bir olay ama gecikmiş bir tahliye, keşke çok daha önceden tahliye olabilseydi. O davalarda yüzlerce kişi, binlerce aile mağdur oldu, herkes büyük acılar çekti. O dönem onların haklarını sadece CHP savunuyordu, bugün geldiğimiz noktada haklılığımız ortaya çıktı ama geçmişin acılarını telafi etmek son derece zor.

Bu arada yapılması gereken bir şey var, o davalarda mağdur olan, görevinden istifa etmek zorunda kalan insanların tekrar haklarının, itibarlarının iade edilerek görevlerine dönmesine imkan sağlanması. Eğer bunu yapabilirsek, siyaset kurumu olarak görevimizi yerine getirmiş oluruz. Çünkü bir devlet, adalet üzerinde yücelir. Eğer bir kişi haksızlığa uğramışsa, o haksızlığı telafi etmek ve ona hak ettiği adaleti iade etmek gerekir."