Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilen Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) sözde Bağdat sorumlusu Salih Fidan ile sözde Erbil sorumlusu Samet Güre, tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca haklarında yakalama kararı bulunan ve Ukrayna-Polonya sınırında kaçarken yakalanmalarının ardından 6 Ocak'ta yurda getirilen şüpheliler, Ankara İl Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Ankara Adliyesi'ne getirildi.

Burada soruşturmayı yürüten savcı tarafından sorgulanan zanlılar, tutuklanmaları istemiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Buradaki işlemlerin ardından Fidan ve Güre, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mahkeme şüphelilerin etkin pişmanlık talebini de reddetti.

NE OLMUŞTU?

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın takibinde olan FETÖ'nün Bağdat sorumlusu Salih Fidan ve Erbil sorumlusu Samet Güre'nin Ukrayna'dan Polonya'ya kaçacağı tespit edildi.

Ukrayna polisi ile kurulan temas sonucu iki isim sınırda kaçarken yakalandı.

Ankara'ya getirilerek sorguya alınan Salih Fidan ve Samet Güre'nin örgüte bağlı kurumlarda yöneticilik yaptığı, darbe girişiminin ardından yurt dışına kaçtığı tespit edildi.