Jandarma Yarbay F.E., “Hakan, 15 Temmuz gece 03.00’te askeriyenin yönetime el koyacağını, talimatın büyüğümüz Fethullah Gülen’den geldi" dedi.

İtirafçı olan darbe girişimini üç gün önce öğrendiğini anlatan Jandarma Yarbay F.E.: “Hakan, 15 Temmuz gece 03.00’te askeriyenin yönetime el koyacağını, talimatın büyüğümüz Fethullah Gülen’den geldiğini söyledi. Saat 02.00 sularında camilerden sela okunmaya başlayınca bu faaliyetin başarısız olduğunu düşünmeye başladım” dedi.

FETÖ’cü subayların darbe girişimine ilişkin soruşturmada itirafçı olan Jandarma Yarbay F.E. her şeyi anlattı. Soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Yarbay F.E., darbe girişimini 12 Temmuz’da öğrendiğini söyledi.

ASKERİYENİN İMAMI

F.E. ifadesinde şunları anlattı:

2011’de Ankara Jandarma Genel Komutanlığı Personel Başkanlığı Astsubay Tayin Şube Müdürlüğü’ne atandım. Askeriyenin Cemaat imamı olduğunu düşündüğüm Osman kod ismini kullanan matematik öğretmeni, açık adresini bilmediğim şahıs ile 2-3 haftada bir görüşmelerimiz olurdu.

ABİ LİSTE GETİRİRDİ

Atama dönemine yakın zamanlarda atanacak personel ile ilgili 30-40 kişilik liste getirirdi. 2013’ten sonraki atamalarda etkin olmaya başladım. 17-25 Aralık sürecinden sonra Osman ile görüşmelerimiz azaldı. 2015’in temmuz ayında Ankara Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı’na atandım. Osman ile görüşmelerim devam etti. İstediklerinde verebildiğim kadar himmet veriyordum. 1994 yılından itibaren Cemaat içerisinde Fatih ve Halit kod ismini kullandım. Görüşmelerde telefon kullanılmaz, her görüşmede bir sonraki görüşmenin tarihi ve saati belirlenir.

TSK EL KOYACAK

Darbe teşebbüsünden 12 Temmuz 2016 Salı günü haberim oldu. Akşam askeriye imamı olan Osman ve onun üstü kod ismi Hakan olan şahısla Tandoğan’da bulunan bir tıp merkezinin yakınındaki bir binadaki ofiste görüştüm. Hakan, yakın zamanda askeriye içerisindeki Cemaat mensuplarına yönelik büyük bir operasyon yapılacağını, bunu engellemek için 15 Temmuz 2016’da gece saat 03.00 sularında askeriyenin yönetime el koyacağını, talimatın, büyüğümüz Fethullah Gülen Hocaefendi’den geldiğini, destek amacıyla Batı illerinden birkaç tane tugayın Ankara’ya geleceğini söyledi. Harekâtın ilk önce Genelkurmay Karargâhı’nın ele geçirilmesi ile başlayacağını, ardından bütün karargâhların ele geçirileceğini ve illerde sıkıyönetim komutanlıklarının kurulacağını söyledi.

NİZAMİYEYİ KORUMA GÖREVİ

Benim de Beytepe Jandarma Okullar Komutanlığı’nda 1 No’lu nizamiyenin emniyetini sağlayacağımı söyledi.

SELA OKUNUNCA

15 Temmuz 2016 günü saat 21.00-21.30 sularında komutanlığa kendi özel aracımla gittim. Özkan Albay bana faaliyetin erkene alındığını, hemen 30 teğmenle birlikte nizamiyeye gitmemi söyledi. Hazır olan 10 teğmen ile birlikte 1 No’lu nizamiyeye geçerek tedbir aldık. Saat 02.00 sularında camilerden sela okunmaya başlayınca bu faaliyetin başarısız olduğunu düşünmeye başladım.