Afyonkarahisar'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski bir asker, sağlık kontrolü için getirildiği hastanede kendisini görüntüleyen gazetecilere, "Çek çek kardeşim çek" diyerek tepki gösterdi.

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, önceki aylarda İçişleri Bakanlığı'nca açığa alınan ve aralarında yüzbaşı, üsteğmen, teğmen ve astsubayların olduğu eski 9 asker hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı. Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından önceden belirlenen adreslere geçtiğimiz hafta eş zamanlı operasyonlarda, biri kadın 6 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan eski askerlerden 5'i bugün sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

BİR DE KADIN VAR

FETÖ'cü oldukları iddia edilen eski askerlerden birisi sağlık kontrolü için getirildiği hastanenin girişinde kendisini görüntüleyen gazetecilere "Çek çek kardeşim çek" diyerek tepki gösterdi. Sağlık kontrolünden geçirilen şahıslar ardında minibüs ile adliyeye sevk edildi. Adliyeye çıkarılan eski askerlerin arasında bir kadının olması da dikkatlerden kaçmadı.
Adliyeye sevk edilen şahısların bazılarının cep telefonlarında FETÖ örgütü tarafından kullanıldığı öne sürülen örgütün şifreli haberleşme programı Bylock olduğu öne sürüldü...