Tutuksuz sanıklardan M.D, "Örgüt abileri bankanın maaşlarımız için vermiş olduğu promosyon parasından yüzde 5 himmet olarak verilmesi yönünde ısrarcı oldular" dedi

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, 22 kişi hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15'er yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan ve 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 75 sayfalık iddianamede, tutuksuz bazı sanıkların itiraflarına ve örgütün yapısıyla ilgili anlattıklarına yer verildi. Komiser yardımcısı M.A'nın Yüreğir ilçesindeki polislerden sorumlu "abi" olarak "cemaat" içerisinde yer aldığını ileri süren M.D, "Sohbetlerde grup abileri tarafından maaşımızından yüzde 5 himmet istendi. Bankanın maaşlarımız için vermiş olduğu promosyon parasının cemaat adına himmet olarak verilmesi yönünde de ısrarcı oldular. Ş.A, 17/25 Aralık’tan sonra Bank Asya’ya para yatırılması konusunda da ısrar etti. Kurban Bayramı dönemlerinde de kurban bağışı yapmamız söylendi." ifadelerini kullandı.

'BİZİ CEZAEVİNE ATAMAZLAR'

H.E. ise soruşturma kapsamında gözaltına alındığı döneme ilişkin bilgi vererek, "Benimle aynı nezarette bulunan eski emniyet müdürü A.M.D, bana 'İfadende konuşma, başkalarını zan altında bırakma, kimsenin vebalini alma, bu günler gelip geçecek, sabret, senin yaşadığın şeyleri başkaları yaşamasın, ellerinde delilleri yok, bu suçtan dolayı bizi cezaevine atamazlar, hiçbir şeyden bahsetme.' diyerek sorguda konuşmamamı istedi." iddiasında bulundu.