1 MİLYON VATANDAŞ GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın da katılımıyla gerçekleşen etkinliğe yaklaşık 1 milyon İstanbullu katıldı.

Binali Yıldırım'ın açıklamalarından satırbaşları:

Fetih halka hizmet etmektik, geleceğe kararlılıkla yürümektir.

BAŞBAKAN YILDIRIM: DÜNYAYA MESAJ VERMENİN ZAMANIDIR

Şölende kürsüye çıkan Başbakan Binali Yıldırım şöyle konuştu;

Fetih halka hizmet etmektik, geleceğe kararlılıkla yürümektir, yeniden tarih sahnesine çıkmaktır. Bizim ecdadımız olmadan adil bir dünya olmazdı. Dünya lideri memleket sevdalısı Cumhurunbaşı Recep Tayyip Erdoğan'la kenetlenerek tarih yazma zamanıdır. Dünyaya mesaj vermenin zamanıdır.

Ey Fatih Sultan Mehmet Han, sen bu aziz İstanbul'u fethetmek için gemileri karadan götürdün, senin torunların Tayyip Erdoğan ve arkadaşları trenleri arabaları denizin altından geçirdi.

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN DA GELDİ

Büyük bir coşkunun yaşandığı Yenikapı miting alanına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım da geldi.

ERDOĞAN DA GELDİ

Büyük bir coşkunun yaşandığı Yenikapı miting alanına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da geldi.



GERÇEK BOYUTLARDA OSMANLI KADIRGASI

Bin 200 kişilik ekiple organize edilen Fetih Şöleni için çalışmalar tamamlandı. Özel Fetih Gösterisi için sahne üzerine hidrolik platformlarla hareket eden 3 boyutlu toplar yerleştirildi. 450 metrekarelik LED ekran, sis, alev makineleri de sahnedeki yerlerini aldı. 3D boyutlu gösteriye entegre olarak leventler tarafından çekilecek gerçek boyutlarda bir Osmanlı kadırgası da alanda hazır bekletiliyor.

İstanbul'un fethinin 563. yıldönümü bugün Yenikapı miting alanında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla kutlanacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından, "Fetih Şöleni" için bin 200 kişilik ekiple sürdürülen son hazırlıklar dün tamamlandı. Özel Fetih Gösterisi için sahne üzerine hidrolik platformlarla hareket eden 3 boyutlu toplar yerleştirildi. Yağıştan etkilenmemeleri için montajları son güne bırakılan 450 metrekarelik LED ekran, sis, alev makineleri de yerleştirildi. 3D boyutlu gösteriye entegre olarak, leventler tarafından çekilecek gerçek boyutlarda bir Osmanlı kadırgası da alanda hazır bekletiliyor.

500'DEN FAZLA OYUNCU

Fatih Sultan Mehmet ile askerlerinin İstanbul'u fethini temsili olarak gösterecek 500'den fazla oyuncu ve dönemi yansıtması için yeniden üretilen kıyafetlerle araç gereçler için de sahne arkasında dev çadırlar kuruldu.

Vatandaşların gösterileri rahat izleyebilmesi için de farklı bölgelere 9 dev ekran yerleştirildi. Ayrıca etkinlik alanında on sağlık çadırı, ambulansların kalabalık içerisinde hızlı müdahale edebilmesi için güzergâhlar, vatandaşların alana kolay ulaşabilmesi için 150 güvenlikli giriş kapısı, 6 noktada mobil tuvalet ve şadırvanlar, su dağıtım noktaları oluşturuldu.