İzmir'de gerçekleşen terör saldırısında büyük bir katliamı önleyen Elazığlı şehit polis memuru Fethi Sekin'in kardeşi Ahmet Sekin, Elazığ Açık Cezaevi'nde 2 yıldır mahkum durumda. Kardeş Sekin, cezaevinde bir kampüste garsonluk yapıyor.

43 yaşında, evli ve 1 çocuk babası olan Ahmet Sekin 2 yıldır Elazığ Açık Cezaevi'nde mahkum ve tahliye edilmesine 2 yıl daha var. Ailesine ve çocuğuna babası Mehmet Zeki Sekin bakıyor. Suçu ise, kavga esnasında kendisini dolandırmak isteyen birini bıçakla yaralama...

Yaralamadan dolayı tam 8 yıl 4 ay hapis cezası alan Sekin, dosyasının yeniden incelenmesi için Yargıtay'a müracaat etmiş ancak sekiz ay geçmesine rağmen herhangi bir sonuç alamadı.

Tahliye edilmesine az bir zaman kalan Ahmet Sekin, "Geç gelen adalet, adalet değildir" diyerek haksızlığa uğradığını ifade etti. Sekin, abisi Fethi Sekin'in şehit olmasından itibaren savcılık izni ile bazı yerlere gidebiliyor ancak hiçbir ayrıcalığa sahip değil.

Fethi Sekin'in kardeşi Ahmet Sekin

Kardeş Sekin, şehit olan abisi Fethi Sekin için, "Sekin,Çocukluğundan beri mangal gibi yüreği vardı, delikanlılığı vardı. Hiçbir şeyden korkmazdı, herkesten önce atılırdı. Her şekilde bizleri korumaya çalışırdı. Aynı şekilde bunu İzmir'deki terör saldırısı esnasında vatanı ve milleti için yaptı.'' demişti.

Fethi Sekin