Fenerbahçe Asbaşkanı Semih Özsoy, Dinamo Zagreb yenilgisi sonrası eleştirilerin odak noktası haline gelen teknik direktör Phillip Cocu'nun takımın başındaki geleceğine ilişkin önemli açıklamalarda buldundu.

İşte TRT Spor'da konuşan Özsoy'un açıklamalarından satır başladı...

"Acil alınacak bir karar yok, radikal kararlar gerekirse alınır. Kötü bir sonuç sonrasında hemen müdahale yapmak doğru değil. Görevimizin başındayız, ne gerekirse yaparız. 5 maçta verilen resim, hazırlık maçlardaki görüntü de dahil, bir devamlılık olmadığı yönünde. Bunlar zaman içinde düzelecek. Uygulanmak istenenler için biraz daha süreye ihtiyacımız olduğunu tahmin edersiniz. Ama futbol kesinlikle tatmin etmiyor. Mukavelemiz var ama bir mecburiyetimiz yok, esas olan Fenerbahçe'dir, vazgeçilmez olan Fenerbahçe'dir. Hatamızda inatlaşmayız, buradan dönmekte fayda var deriz. Aman basın ne der, kamuoyu ne der demeyiz, bunun bir örneği de Fabian. Sakat olduğu için ülkesine gönderildi. Yanlış olduğunu düşünürsek, ısrarcı olmayız. 1-2 gün sonraki bir durum, bizi bir karar almaya itebilir. Hatamızda restleşmeyiz, gereken neyse yaparız. Taraftar takımın hep iyi olmasını ister. Evet kötü oynuyoruz, hemen toparlanmamız gerekiyor ama çevremizde büyük bir tepki yok. Antrenör, futbolcu bazında farklı şeyler olabilir. Gereken, gerektiği zamanda yapılır."

"GEÇMİŞE SÜNGER ÇEKİLECEKSE..."

"Fikret Orman sözde yaptıklarını eyleme de geçirmeli. Geçmişe sünger çekilecekse, temiz sayfa açıklacaksa, cam iki taraftan temizlenir. Biz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Küfürler edilirken durdurmak yerine tasdik etmek kabul edici değil. Ali başkan niye Şenol Güneş'e çiçek versin? Bu külliyen yalandır. Ağırlamak başka bir şeydir, ağırlayacağız. Büyük Fenerbahçe taraftarı küfür etmeyecektir. Geçen sene yapılanlara girmek istemiyorum, ben taraftardım. Kaleci Tolga'nın yaptıkları, Şenol hocanın yaptıkları kabul edilebilir değildi. Bunlar olmadığı sürece, bir şey olmayacağının garantisini veririm"

AYKUT KOCAMAN'IN AYRILIŞI

"Aykut Kocaman ile ilgili kararın hata olduğuna inanmıyorum, kendisi o gün de söylemişti, yorgundu ve dinlenmek istiyordu. Aykut hoca ile imzalamış olsak, benzer sonuçlarda kendimizi çok kolay kurtarır ve Aykut hocayı ateşe atardık"

ROBERTO CARLOS VE ERSUN YANAL SÖYLENTİLERİ

"Kişisel fikrim, Roberto Carlos çok iyi bir insan, bir oyuncuydu ama bence teknik direktörlük seviyesi Fenerbahçe için şu anda yeterli değil. İnşallah günün birinde gelir. Biz yaşadığımız sürece kapıdan şu giremez, bu gidemez falan demeyiz. Ersun Yanal bu kulüpte görev yapmıştır, tarihte şampiyonluğu en erken getiren isimlerden biridir. Şu anda teknik direktörümüz var, gündemimizde öyle bir şey yok."

OZAN TUFAN'IN TAKIMDAKİ GELECEĞİ

"Transferin kapanmasına 1-2 gün kala, Fikret Orman bizi aradı ve önce 1 oyuncu, sonra 2 oyuncu teklif ettiler ve bizden Ozan ile bir oyuncuyu istediler. Biz de böyle bir şeyin kabul görmediğini bildirdik."

TOLGA CİĞERCİ TRANSFERİ

"Tolga Ciğerci hiç anlatıldığı gibi değil. Sakatlığı söylendiği gibi değil. Tutumu bizi çok etkiledi. 'Kontrata siz karar verin, ben ne getirirseniz imzalayayım' dedi. Beğeniyle takip ettiğimiz bir oyuncu da olduğu için kadromuza kattık."