Fenerbahçe, 3 yıl için daha anlaştığı basketbol takımı koçu Zeljko Obradovic için imza töreni düzenledi. Toplantıda açıklamalarda bulunan Aziz Yıldırım, "Obradovic'i anlatmaya gerek yok. Bütün dünya Obradovic'in başarısını biliyor. Karakterli, kişilikli bu kişiliğini de sahaya yansıtan birisidir. Basketbolda tarih olan bir insanın Fenerbahçe'de 7 sene kalması için bir sözleşme imzalıyoruz. 3 yıllık sözleşmeyi 5 dakikada oturup çözdük. İmzaları attık. Burada kamuoyuna duyuruyoruz" dedi.

"Benim gönlümden geçen milli takımın da başına geçmesi"

Fenerbahçe - Real Madrid maçının 201 ülkede canlı yayınladığını ifade eden Yıldırım, "Bunların manevi değeri çok fazla sayın koçumuza teşekkür ediyorum. İnşallah daha da büyüyeceğiz. 2 senedir Final Four oynuyoruz. Geçen sene finale kaldık. İnşallah kupayı bu sene İstanbul'da kaldıracağız. İnşallah Obradovic uzun yıllar burada devam eder. Benim gönlümden geçen milli takımın da başına geçmesi. Türk basketboluna katkı sağlaması. Gönül ister ki Milli Takım'ı da çalıştırır ama o Fenerbahçe'de kalmak istiyor. Yuvanda kaldığı için teşekkürler Obradovic. Thank you Obro" dedi.

"Oyuncularım, benimle çalışmanın kolay olmadığını biliyor"

Aziz Yıldırım'ın ardından konuşma yapan Obradovic ise, "Güzel sözleriniz için çok teşekkür ediyorum. Fenerbahçe gibi büyük bir camianın bir parçası olduğum için gurur duyuyorum. Kontrat uzatabilirsiniz ama görüyorum ki iyi bir güven ortamı yaratmak daha da önemli. Başkan ve yönetimin bana olan güveni çok özel bir durum. Kulübün menfaatleri için en doğru şekilde çalışıyoruz. 3 sene daha aynı şekilde Fenerbahçe için çalışmaya devam edeceğiz. Günün sonunda her zaman oyuncularıma teşekkür ediyorum. Bizi buralara onlar getiriyorlar. Oyuncularım, benimle çalışmanın kolay olmadığını biliyor ama günün sonunda onları sevdiğimi biliyorlar. Fenerbahçe gibi büyük bir kulübün parçası olduğum için gurur duyuyorum. Bu insanlarla çalıştığım için çok mutluyum" dedi.

"Kontratları imzalamak zor sorumluluklardır"

Sağlam ilişkilerin başarı getirdiğini ifade eden Obradovic, "Bizim taraftarımızla oyuncularımızın ilişkileri de çok sağlam. Antrenör olmak kolay bir şey değil. Bazen onları uyandırmak, provoke etmek gerekiyor. Bu işin en önemli yanı bu. Sezonun tamamı mutlak iyi olamıyor elbette mağlubiyetler alacağız ama önemli olan sonunu getirmek. Baskonia mağlubiyetinden sonra başkan otele gelip bir konuşma yaptı. Bunu asla unutmayacağım. Çok onur duydum. İlk olarak başkanıma, Ozan Balaban'a teşekkür ediyorum bana güvendikleri için. Bana ve ekibime güvendiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Kontratları imzalamak zor sorumluluklardır. 3 sene daha bana destek olmak zorundasınız. Genç oyuncular için her zaman bir şey yapmaya çalışıyoruz. Başkan ve Ozan Bey'le bunları konuşuyoruz. Genç oyuncuları çıkarmaya çalışıyoruz, özellikle de Türk oyuncuları... Bütün genç oyuncular maç konusunda eksik kalmasın diye hazırlık maçı ayarladılar. Çünkü oynamaları gerekiyor" dedi.

"Hem kulüp takımıında hem de milli takımda çalışacak değilim"

Genç oyuncuların, Fenerbahçe'nin hayatlarındaki en büyük fırsat olduklarını anlaması gerektiğini söyleyen Obradovic, "Hayat böyledir. Elinizdeki şansları değerlendirirsiniz ya da başka yere gidersiniz. Şu anda elimizde bir takım var. Geçen sene çok önemli noktada Vesely sakatlandı. Biz devam ettik ve Final Four'a da kaldık. Ben Fenerbahçe'nin antrenörüyüm ve aynı şekilde devam etmek istiyorum. Şu anda hem kulüp takımıında hem de milli takımda çalışacak değilim. Yazın dinlenmeye ihtiyacım var. Bunu ülkem için yaptım ama o zaman daha gençtim. Şimdiki Euroleague sistemiyle gerçekten çok zor. (Nicolo Melli haberlerine) Sadece söylenti. Ben şu anda ilk defa duyuyorum bu haberi. Gentile serbest bırakıldı. Bize yakıştırıyorlar, Efes, Barcelona... Gerçek olunca resmi açıklamayla duyururuz. Çok mutluyum. Çok basit aslında. Bana yüzde yüz güvenen bir başkanım var. Güzel bir ekibim var. Çok güzel taraftarlarımız var" dedi.