Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Sarı-lacivertli yöneticiler, sürekli adaletten bahseden Portekizli hocanın Luis Nani’ye gösterdiği sabır ve anlayışı Hollandalı yıldız için göstermediğini, konunun artık kişiselleştiğini düşündüğü öğrenildi.

Fenerbahçe Yönetimi, Vitor Pereira’nın katı tutumu ve kararlarından uzun süredir rahatsız. Takımın üç kulvarda iddiasını koruması sebebiyle mümkün olduğunca bu düşünceler dillendirilmese de Portekizli hoca sık sık eleştiriliyordu.

Bursaspor maçındaki Van Persie kararı patlama noktası oldu. Hollandalı futbolcunun son iki maçtaki iyi performansına rağmen oyundan alınması, üstüne bir de Bursa’da yedek soyundurulması bardağı taşırdı.

Pereira sürekli adil karar verdiğini ve takımı düşündüğünü ifade etse de yöneticilerin aynı fikirde olmadığı öğrenildi. Hatta bununla ilgili Luis Nani örneğinin de tartışıldığı belirlendi. Pereira’nın Portekizli futbolcuya gösterdiği sabır ve anlayışı Van Persie için göstermediği, hocanın konuyu kişiselleştirdiği fikrinin hakim olduğu ifade edildi.

Nani takıma önemli katkılar yapsa da birçok maçta bireysel oynadığı ve ayağında çok top tuttuğu için eleştiri alıyor. Buna rağmen çoğu maçı tamamlıyor. Pereira’nın bu uygulamasının tartışılır olduğunu vurgulayan yöneticilerin, konunun artık tam takıma zarar verdiği görüşünde birleştikleri öğrenildi.