Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat'ın milli maçlar nedeniyle lige verilen aralarda ülkesinin yolunu tutması zor günler geçiren Fenerbahçe'nin ana gündem maddesi oldu.

Fenerbahçe ile yaptığı kontrata '5-7 gün arası ailemi görmeye giderim' diye yazan Hollandalı Dick Advocaat'ın öğrencilerine fazladan izin vermesi de çok tartışılıyor.

Bu durumdan huzursuz olan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, kasım ayındaki milli aradan hemen sonra 20 Kasım'da oynanacak Galatasaray derbisi öncesi önlemini alacak. Tecrübeli çalıştırıcıyla özel bir görüşme gerçekleştirecek olan Fenerbahçe'nin 1 numarası Aziz Yıldırım, 'Bu kez aynı şeyler yaşanmasın' şeklinde bir istekte bulunacak.

'1-2 GÜNLÜĞÜNE GİT'

Dick Advocaat'a Galatasaray derbisinin öneminden bahsedecek olan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, "Kontratında yazıyor ancak bu derbinin bizdeki yeri çok farklı. Bu kez İstanbul'da kalmanı arzuluyoruz. Aileni göreceksen de takıma vereceğin 1-2 günlük izinde git. Antrenmanlar başlayınca da geri dönersin" ifadelerini kullanacak.

Fenerbahçe yönetimi de milli aralarda takımın zorlu rakipler yerine sadece U21'le hazırlık maçı yapmasının da yanlış olduğunun altını çizecek. 'Benden iyisini bulsunlar, giderim' diyen Dick Advocaat'ın bu konuda nasıl bir yol izleyeceği ise merak konusu.

(Vatan)