Fenerbahçe, forvetsiz çıktığı maçta Kasımpaşa'yı 4-2 mağlup etti. Giuliano'nun 2 golle devleştiği maçta puanını 26'ya yükselten Fenerbahçe, lider Başakşehir'in 4 puan arkasında 3. sıraya yerleşti.

Fenerbahçe'de forvetler Jansen ve Soldado cezalı, Fernandao sakat, Van Persie kulübedeydi. Sarı-lacivertliler, Kasımpaşa maçı öncesinde golcülerin yokluğu nedeniyle endişelenirken, Brezilyalı yıldız Giuliano harika performansıyla takımını sırtladı. Attığı 2 golle muhteşem golle galibiyeti getiren Sambacı, tribünlere yeniden şampiyonluk şarkıları söyletti.

Kasımpaşa'yı 4-2 mağlup eden Fenerbahçe, Süper Lig'in 14. haftasında zirveyle arasındaki puan farkını 4'e indirdi. Sarı-lacivertlilerin diğer golleri Neustadter ve Valbuena'dan geldi.

26. dakikada Sarı-lacivertliler'de İsmail'in kullandığı kornerde arka direkte kafayı vuran Roman Neustadter topu ağlara gönderdi ve takımını öne geçirdi.

Kasımpaşa bu gole 45+1'de cevap verdi. Mensah'ın şutunda barajdaki Josef de Souza'ya çarpan top Fenerbahçe ağlarıyla buluştu. Maçın ilk yarısı bu golle 1-1 berabere sona erdi.

49. dakikada Şener'in ortasıyla ceza sahasında buluşan Giuliano, Nabil Dirar ile paslaştı ve kale önünden topu ağlara gönderdi. 2-1

Brezilyalı yıldız, 62. dakikada müthiş bir gole daha imza attı. Şener'in ortasına kale önünde gelişine vuran Giuliano, maçtaki 2. golünü atarak skoru 3-1'e getirdi.

Fenerbahçe'nin son haftalardaki en formda ismi olan Giuliano, son 4 maçtaki gol sayısını 4'e çıkardı! Giuliano bu süreçte 1 de asist yaptı.

67. dakikada Aatıf'ın yerine oyuna Valbuena, 82. dakikada yaptığı tek vuruşla farkı 3'e çıkardı. Sağ kanattan Nabil Dirar'ın pasında sağ ayağıyla bekletmeden yerden vuruşunu yapan Fransız yıldız, kaleci Ramazan Köse'nin sağından topu filelerle buluşturdu: 4-1

Valbuena'nın golünden 1 dakika sonra Mensah çalımlarla ceza sahasına girdi. Topu önünde bulan Murillo, Fenerbahçe ağlarını sarstı. 4-2

Kalan dakikalarda başka gol olmayında Fenerbahçe, Kasımpaşa karşısında sahadan 4-2 galip ayrıldı.

Fenerbahçe, Kasımpaşa'yı 4-2 mağlup ediyor ve puanını 26'ya yükseltiyor. Kasımpaşa ise bu sonuçla 18 puanda kalıyor.

FENERBAHÇE - KASIMPAŞA

STAT: Ülker

HAKEM: Ümit Öztürk

SAAT: 19.30

YAYIN: beIN SPORTS 1

FENERBAHÇE: Volkan, Şener, Skrtel, Neustadter, İsmail, Dirar, Aatif, Josef, Mehmet Topal, Giuliano, Alper

YEDEKLER: Kameni, Erten Ersu, Hasan Ali, Isla, Ozan Tufan, Van Persie, Neto, Valbuena, Ahmethan, Oğuz Kağan

TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

KASIMPAŞA: Ramazan, Popov, Youssef, Omeruo, Veigneau, Veysel, Pavelka, Mensah, Murillo, Trezeguet, Eduok

YEDEKLER: Neumayr, Kadem Burak Yaşar, Rangel, Onur, Burak Turan, Ahmed, Abdullah, Hakan, Hasan, Etoundi

TEKNİK DİREKTÖR: Kemal Özdeş

SAKATLAR: Soldado, Mehmet Ekici, Jose (Fenerbahçe), Koita (Kasımpaşa)

CEZALILAR: Janssen (Fenerbahçe), Sadiku (Kasımpaşa)

MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe, Süper Lig'in 14. haftasında Kasımpaşa ile yaptığı maçta, geçen haftaki ilk 11'ine göre tek değişiklikle sahada yer aldı. Ülker Stadı'ndaki maçta Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, geçen hafta Antalyaspor'u 1-0 yendikleri maçın ilk 11'inde zorunlu bir değişiklik yaptı. Sarı kart cezalısı Vincent Janssen'in yerine ilk 11'de Alper Potuk oynadı.

Sarı-lacivertlilerde kalede Volkan Demirel görev aldı. Teknik direktör Aykut Kocaman, savunma dörtlüsünü ise Şener Özbayraklı, Roman Neustaedter, Martin Skrtel ve İsmail Köybaşı'ndan oluşturdu. Ön liberoda Mehmet Topal ve Josef de Souza oynarken, kanatlarda Nabil Dirar ile Aatıf Chahechouhe görev yaptı. Santrfor arkasında Giuliano Victor de Paulo, ileri uçta ise Alper Potuk şans buldu.

Fenerbahçe'de Janssen'in yanı sıra Antalyaspor maçında sakatlanan Roberto Soldado, hafta içi Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda Adana Demirspor'la yapılan ilk mücadelede sakatlanan Mehmet Ekici ve uzun süredir sakatlığı bulunan Jose Fernandao kadroda yer almadı.

Sakatlıktan kurtulan Mauricio Isla, yedek kulübesinde oturdu.

SANTRFORSUZ İLK 11

Fenerbahçe'nin Kasımpaşa maçı kadrosunda, ileri uçta asıl pozisyonu santrfor olmayan futbolcu görev aldı. Sarı-lacivertlilerin ileri ucunda asıl mevkisi orta saha olan Alper Potuk görev yaptı. Santrforlardan Janssen'in cezalı, Soldado ve Fernandao'nun sakat olduğu Fenerbahçe'de, teknik direktör Kocaman, diğer santrforlar Van Persie ve genç futbolcu Ahmethan Köse'yi ise yedek soyundurdu.

VAN PERSİE 100 GÜN SONRA KADRODA

Fenerbahçe'de Hollandalı futbolcu Van Persie, sakatlığından kurtuldu ve 100 gün sonra kadroya girdi. Van Persie, sarı-lacivertli takımda bundan önceki maçına UEFA Avrupa Ligi play-off turunda 24 Ağustos'ta Makedon temsilcisi Vardar karşısında çıkmıştı. Hollanda Milli Takımı'nın 31 Ağustos'ta Fransa ile oynadığı 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri A Grubu maçında sakatlanan Van Persie, 3 ay yeşil sahalardan uzak kalmıştı.

TARAFTARIN İLGİSİ ARTTI

Fenerbahçeli taraftarlar, takımlarının son 2 haftayı kayıpsız geçmesine kayıtsız kalmadı. Sarı-lacivertli taraftarlar, Kadıköy'de oynanan son üç lig maçına oranla tribünleri önemli ölçüde doldurarak takımlarına destek verdi.

Statta 40 bine yakın Fenerbahçeli taraftar yer aldı. Kasımpaşalı 100 kadar taraftar da maçı deplasman tribününden takip etti. Öte yandan, Kasımpaşa taraftarları, 2016 Ocak'ta vefat eden Genç Fenerbahçeliler (GFB) taraftar grubunun lideri Sefa Kalya'nın büyük bir posterini tribünde açtı.

KASIMPAŞA'DA 3 DEĞİŞİKLİK

Kasımpaşa, Fenerbahçe karşısında sahaya, 13. haftadaki kadrosundan 3 değişiklikle çıktı. Kasımpaşa Teknik Direktörü Kemal Özdeş, geçen hafta Atiker Konyaspor'u 2-1 yenen takımının ilk 11'inde yer alan Franck Etoundi ve Markus Martin Neumayr'ı yedekler arasında tuttu. Sarı kart cezalısı Loret Sadiku da kadroda bulunmadı.

Kasımpaşa'da bu isimlerin yerine Ben Youssef, Trezeguet ve David Pavelka ilk 11'de görev aldı.