Fenerbahçe, 0-0 biten Galatasaray derbisi sonrası taraftarı önüne çıkıyor. Lider Alanya'nın Beşiktaş'a konuk olacağı bu haftada Sarı-lacivertliler, Antalya önünde alacağı gollü bir zaferle yeniden zirveye yükselebilir. Bu mücadele öncesinde 11 puanı bulunan Fenerbahçe, averajla ikinci sırada haftaya giriyor.

Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan oyunculardan Victor Moses, Hasan Ali Kaldırım ve Garry Rodrigues, bu mücadelede forma giyemiyor...

MAÇ BAŞLADI

3. dakikada sol kanattan bindirme yapan Dirar, tehlikeli bölgeye doğru ortasını gönderdi. Kademeye giren Aatif, topu uzaklaştırdı.

GOL | Antalyaspor ilk tehlikeli atağında golü buldu. 6. dakikada Dala'nın yerde kaldığı pozisyonda hücumu sürükleyen Ufuk Akyol, Fenerbahçe savunmasının hatasını iyi değerlendirdi ve ceza sahasına kadar girdi. Şutunu atan genç futbolcu, Altay'ı avladı ve takımını öne geçiren golü kaydetti. 0-1

Kruse gole çok yaklaştı

16. dakikada Fenerbahçe Max Kruse ile gole çok yaklaştı. Antalyaspor savunmasının yaptığı hatada topla buluşan Alman yıldız, pozisyonunu kaybetmesine rağmen şutunu attı. Pozisyonunu iyi alan Boffin, topu çıkarmayı başardı.

Fenerbahçe tehlikeli gelmeye başladı

Fenerbahçe, ataklarını sıklaştırdı. 20. dakikada sağ kanatta topla buluşan Isla, ceza sahasına kavisli bir orta gönderdi. Gelişine vurmak isteyen Vedat Muriç, kaleyi bulamadı.

23. dakikada Dirar'ın ortası ters kanada doğru gitti. Arkada direğe hareketlenen gelişine çok sert vurdu, Boffin'i geçen top az farkla auta çıktı.

Fenerbahçe tehlikeli gelmeye başladı. Dirar'ın pasında Aatif'tan harika bir şekilde kurtulan Ozan, boş durumda bulunan Vedat'ı topla buluşturmak istedi. Araya giren Chico, tehlikeyi önlemeyi başardı.

Fenerbahçe penaltı bekledi

31. dakikada Fenerbahçeli futbolcular, Isla'nın ortasında topun ceza alanında Diego'nun eline çarptığı gerekçesiyle penaltı bekledi. Yaşar Kemal Uğurlu, VAR'dan uyarıları dinledi. VAR'dan "penaltı yok" kararı çıktı, maç taç atışıyla yeniden başladı.

Fenerbahçe şık paslaşmalarla Antalyaspor ceza sahasına ulaştı. Kruse ve Muriç'in ver kaçları tehlike oluşturmadan Antalyaspor savunması araya girdi ve Kosovalı golcüye şut izni vermedi. 1 dakika sonra bu sefer Gustavo ile şansını denedi. Gustavo'nun uzak mesafeden attığı şut kaleci Boffin'de kaldı.

Antalyaspor, Fenerbahçe karşısında ilk 45 dakikayı 1-0 üstün tamamladı.

OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ | İkinci yarıya iki hoca da değişiklikle başladı. Fenerbahçe'de Tolga Ciğerci'nin yerine Zajc, Antalyaspor'da ise Dala'nın yerine Mukairu oyuna dahil oldu.

İkinci yarının hemen başında Fenerbahçe ceza sahasının sol tarafından serbest vuruş kazandı. Emre'nin kullandığı serbest vuruşta savunma topu uzaklaştırmayı başardı.

SARI KART | Dala'nın yerine oyuna giren Paul Mukairu, Fenerbahçeli futbolculardan rahat bir şekilde sıyrıldı. Araya giren Zanka, genç futbolcuyu faulle durdurdu ve sarı kart gördü.

Altay, Fenerbahçe'yi ayakta tutuyor!

Antalyaspor 2. gole çok yaklaştı. Sağ kanatta Fenerbahçe ceza sahasına giren Aatif, çaprazdan vuruşunu yaptı. Uzak köşeye giden topa Altay Bayındır, güçlükle uzandı ve topu çelmeyi başardı. 58. dakikada Hakan Özmert %100'lük bir gol fırsatını değerlendiremedi. Mukairu'nun pasında Altay'la karşı karşıya kalan tecrübeli oyuncu topu genç kaleciye nişanladı. Altay'ın muhteşem kurtarışının ardından top, direğin hemen dibinden kornere çıktı. Kullanılan kornerin ardından topla buluşan Aatif, ceza sahası çizgisinden yerden sert bir vuruş yaptı. Altay'dan seken topun ardından Antalyasporlu oyuncular kale sahasında pozisyonu tamamlamak istedi ancak meşin yuvarlak ağlara gitmedi. Müthiş karambolün ardından araya Zanka girdi, top Altay'da kaldı.

Zajc bomboş durumda kaçırdı

61'de Sarı Lacivertli ekip tehlikeli geldi. Dirar'ın pasında sol kanatta topla buluşan Emre, Antalyaspor ceza sahasına ortasını gönderdi. Bomboş durumda olan Zajc, gelişine vuruşunu yaptı, top üstten auta çıktı.

OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ | Fenerbahçe'de Emre Belözoğlu, 61'de yerini Deniz Türüç'e bıraktı.

62'de Ozan Tufan, muhteşem bir pasla Antalyaspor savunma arkasına koşu yapan Dirar'ı buluşturdu. Şilili oyuncunun ortasında top dışarı gitti.

SARI KART | Fenerbahçe'de kısa süre önce oyundan çıkan Emre Belözoğlu, 66. dakikada yedek kulübesinde sarı kart gördü.

Zajc'ın kafa vuruşu Muriç'ten döndü

Isla'nın sağ kanatta yaptığı ortaya yükselen Deniz Türüç, topu içeri çevirdi. Boş durumda Zajc'ın kafa vuruşu kale önündeki Vedat Muriç'e çarptı. Fenerbahçe beraberlik fırsatından yararlanamadı.

OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ | 70. dakikada Antalyaspor Amilton'un yerine Doğukan Sinik oyuna dahil oldu.

OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ | 81'de Fenerbahçe'de son değişiklik hakkını kullandı. Mathias Zanka yerini Mevlüt Erdinç'e bıraktı. Konuk ekipte ise sakatlanan Bahadır Öztürk yerini Eren Albayrak'a bıraktı.

SARI KART | Antalyaspor'da kaleci Boffin, topu oyuna sokmakta ağır davrandığı için sarı kart gördü.

90+4. dakikada kazanılan serbest vuruşta topun başına Deniz Türüç geldi. Milli oyuncunun sert şutunda top Doğukan'dan kornere çıktı. Fenerbahçeli futbolcular penaltı beklese de VAR, devam dedi.

90 dakika Antalyaspor'un 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Fenerbahçe - Antalyaspor ilk 11'ler:

Fenerbahçe: Altay, Isla, Zanka, Jailson, Dirar, Ozan, Emre, Tolga, Luiz Gustavo, Kruse, Vedat Muriç

Antalyaspor: Boffin, Celustka, Bahadır Öztürk, Angelo, Nazım Sangare, Ufuk Akyol, Chico, Dala, Chahechouhe, Hakan Özmert, Amilton