Fenerbahçe Basketbol Takımı, Euroleague Çeyrek Final serisi üçüncü maçında konuk ettiği Yunan temsilcisi Panathinaikos SuperFoods'u 79-61 mağlup etti. Bu sonuçla seriyi 2-1'e getiren Sarı-lacivertliler Euroleague'de üst üste 3. kez Final Four'a yükseldi.

Sarı-lacivertliler, Turkish Airlines Euroleague Play-off serisi üçüncü maçında Yunan ekibi Panathinaikos'u konuk etti.. Seride 2-0'lık üstünlüğü bulunan Fenerbahçe, serinin üçüncü maçında Ülker Sports Arena'da karşılaştığı rakibini 79 - 61 geçerek seriyi 3-0'a getirdi. Bu galibiyetle Fenerbahçe adını üst üste 3. kez Final Four'a yazdırdı.

İstanbul'un ev sahipliğinde yapılacak Final Four, 19-21 Mayıs tarihleri arasında Sinan Erdem Arena'da gerçekleştirilecek. Fenerbahçe Final Four'daki ilk maçında Real Madrid-Darüşşafaka Doğuş eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

FENERBAHÇE TARİHE GEÇTİ
Fenerbahçe, Panathinaikos Superfoods'u eleyerek Türk basketbol tarihine geçti. Euroleague'de Anadolu Efes ile beraber 2'şer kez Final-Four'a kalma başarısı gösteren Fenerbahçe, Yunan ekibini de kupanın dışına iterek Avrupa'nın kulüpler düzeyindeki en önemli organizasyonunda 3. defa Dörtlü Final gören ilk Türk takımı oldu..

ŞAMPİYONLUK FİNALDE KAÇMIŞTI
2014-2015 ve 2015-2016 yıllarında Dörtlü Final gören Fenerbahçe, geçen sene bu turda Laboral Kutxa'yı saf dışı bırakarak finalde CSKA Moskova'nın rakibi oldu. Başından sonuna büyük çekişmeye sahne olan maçın normal süresi 83-83 ermiş, uzatmalarda ise Rus ekibi karşılaşmayı 101-96 kazanarak kupaya uzanan taraf olmuştu.

OBRADOVİC'İN 16. FİNAL-FOUR'U
Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic, kariyerinde 16. kez Fina-Four'da yarışacak. Avrupa Ligi'nde 8 defayla en fazla şampiyon olan antrenör unvanını elinde bulunduran Obradovic, Fenerbahçe'nin başında ise 3. Dörtlü Final heyecanını yaşayacak. Sırp çalıştırıcı, geçen sene sarı-lacivertliler ile finale kalma başarısı gösterse de uzatmalara giden maçta CSKA Moskova'ya 101-96 mağlup olarak kupayı elinden kaçırmıştı..