THY EuroLeague'in 20. haftasında Fenerbahçe Doğuş, İspanyol ekibi Barcelona Lassa'yı ağırladı. Sarı-lacivertliler mücadeleye hızlı başladı. İlk periyodu 22-18 önde kapatan Fenerbahçe, 2. periyotta ise rakibini durdurmakta zorlandı. Mücadelenin ilk yarısı Barcelona Lassa'nın 44-42'lik üstünlüğüyle geçildi.

Fenerbahçe Doğuş, ikinci yarıya harika başladı. Rakip potaya 23 sayı gönderen sarı-lacivertliler, bu periyotta rakibini 13 sayıda tuttu ve son çeyreğe 8 sayı farkla girdi. Barcelona Lassa, son periyotta daha üretken taraf olsa da Fenerbahçe Doğuş, mücadeleyi 86-82'lik skorla kazanmayı bildi.

Ev sahibinde Brad Wanamaker, 24 sayı 5 ribaund 7 asistle yıldızlaşırken Nicolo Melli, kenardan 23 sayıyla galibiyette önemli rol oynadı. Barcelona Lassa'da Thomas Heurtel'in 21 sayı 5 asisti mağlubiyeti engelleyemedi.

Sarı-lacivertliler bu galibiyetle birlikte THY EuroLeague'deki 14. galibiyetini elde etti. Barcelona Lassa ise 13. mağlubiyetini aldı. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım da mücadeleyi tribünden takip etti.