Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki Kadıköy geleneği değişmedi. Ligde rakibine en son 17 Nisan 2005'te 4-3'lük skorla yenilen Fenerbahçe, 1-0 geri düştüğü maçta beraberliği kurtardı. Konuk ekip, Babel'in 40. dakikadaki golüyle 1-0 öne geçti. Fenerbahçe'nin yanıtı 71. dakikada Andre Ayew'den geldi ve karşılaşma 1-1 sona erdi.

Fenerbahçe ilk yarıya etkili başlarken; Beşiktaşlı oyuncuların gergin görüntüsü dikkat çekti. Konuk ekibin özellikle ilk yarıdaki top kayıplarından yararlanan Sarı Lacivertliler, oyunu yavaş yavaş rakip yarı sahaya yıktı. 15. dakikada Aatif'le ilk büyük tehlikeyi yakalayan ev sahibi ekip, Ayew'le net gol fırsatından yararlanamadı. Ganalı, kaleci Karius'la karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu üstten auta gönderdi. Hasan Ali Kaldırım'ın 35. dakikada cezasahası dışından sert şutu direkte patladı.

40. dakikada Ryan Babel sahneye çıktı. Maça forvet başlayan Hollandalı, Fenerbahçe defansının hatasında da cezayayı yakınından dönerek sert vurdu ve topu ağlarla buluşturarak Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi.

Derbiye damga vurdu... Hasan Ali değil, 'Hasansio'Derbiye damga vurdu... Hasan Ali değil, 'Hasansio'

Beşiktaş, 2. yarıya kendine daha güvenli bir oyunla başlarken; Fenerbahçe'nin rakip kaleye gidememesi üzerine teknik direktör Phillip Cocu 56. dakikada oyuncu değişikliği yaptı ve Mehmet Topal'ın yerine Eljif Elmas'ı oyuna aldı. Önce Eljif'in, 61. dakikada Valbuena'nın oyuna girmesi Fenerbahçe'yi hareketlendirdi. Şenol Güneş, ise Ljajic ve Larin'i oyuna, sarı kartı bulunan Oğuzhan ile Lens'i kenara aldı.

71. dakikada Fenerbahçe adına maçın en iyi ismi Hasan Ali Kaldırım, sol kanattan harika ortaladı. Ayew, aynı güzellikte topu kafayla ağlarla buluşturdu ve skoru 1-1'e getirdi.

Kalan dakikalarda Fenerbahçe daha atak bir futbol sergilese de iki takımın da çabası sonuç vermedi ve karşılaşma 1-1 sona erdi. Ligde en son 13 yıl önce Beşiktaş'a 4-3 yenilen Fenerbahçe; rakibi karşısında sahasındaki yenilgisizlik serisini 17 maça çıkardı. Maçın bitiş düdüğünün ardından Caner Erkin, 2. sarı karttan kırmızı kart gördü. Tribünlerde Caner Erkin aleyhine tezahüratlar yapıldı, Beşiktaşlı oyuncu tribünleri alkışlayarak protesto etti.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 7'ye, Beşiktaş ise 11'e çıkardı.

FENERBAHÇE 1 - 1 BEŞİKTAŞ

STAT: Ülker Stadı

HAKEM: Fırat Aydınus

SAAT: 21.00

YAYIN: beIN Sports

CEZALI: Medel

SAKATLAR: Skrtel - Adriano

FENERBAHÇE: Harun, Şener, Reyes, Neustadter, Hasan Ali, Mehmet Topal, Jailson, Ayew, Benzia, Aatif, Slimani

YEDEKLER: Volkan, Isla, İsmail, Alper, Mehmet Ekici, Frey, Barış, Valbuena, Yiğithan, Eljif

TEKNİK DİREKTÖR: Philip Cocu

BEŞİKTAŞ: Karius, Gökhan Gönül, Pepe, Vida, Caner, Atiba, Tolgay, Oğuzhan, Quaresma, Lens, Babel

YEDEKLER: Tolga, Utku, Fatih, Necip, Roco, Dorukhan, Gökhan Töre, Vagner Love, Ljajic, Larin

TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

MAÇTAN NOTLAR

FENERBAHÇE

Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu, Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Beşiktaş'la oynadıkları derbi maçın ilk 11'inde son karşılaşmaya göre 4 değişiklik yaptı. Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmada Cocu, UEFA Avrupa Ligi D Grubu'nda Dinamo Zagreb'e 4-1 yenildikleri maçın ilk 11'inden 4 ismi değiştirdi.

Hollandalı teknik adam, İsmail Köybaşı, Eljif Elmas, Alper Potuk ve Michael Frey'in yerine derbide Hasan Ali Kaldırım, Jailson Marques Siqueira, Andre Ayew ve Islam Slimani'ye şans tanıdı.

Kalede Harun Tekin'le başlayan Fenerbahçe'nin savunma dörtlüsü Şener Özbayraklı, Roman Neustaedter, Diego Reyes ve Hasan Ali Kaldırım'dan oluştu. Savunmanın önünde Mehmet Topal, Jailson yer alırken, kanatlarda Chahechouhe ile Ayew forma giydi. Santrfor arkasında Yassine Benzia'ya görev veren Cocu, ileri uçta ise Slimani'yi oynattı.

SKRTEL YETİŞMEDİ

Fenerbahçe'de durumu belirsiz olan sakat futbolculardan bir iyi bir de kötü haber geldi. Dinamo Zagreb maçı öncesi sakatlanan Slovak stoper Martin Skrtel, derbiye yetişemedi. Milli takım arasından sakat dönen ve Atiker Konyaspor ile Dinamo Zagreb maçlarını kaçıran Hasan Ali Kaldırım ise iyileşerek formayı İsmail Köybaşı'ndan geri aldı.

Sarı-lacivertlilerde sakatlığı süren Tolga Ciğerci de derbi kadrosunda bulunmadı. Teknik direktör Phillip Cocu, Roberto Soldado ve Nabil Dirar'ı ise maç kadrosuna dahil etmedi. Fenerbahçe'nin yedek kulübesinde ise Volkan Demirel, Mauricio Isla, İsmail Köybaşı, Eljif Elmas, Frey, Alper Potuk, Mehmet Ekici, Barış Alıcı, Mathieu Valbuena ve Yiğithan Güveli oturdu.

ŞENOL GÜNEŞ'E TEPKİ

Fenerbahçeli taraftarlar, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'e tepki gösterdi. Maç başlamadan Güneş'e küfürlü tezahüratlar yapan taraftarlar, siyah-beyazlıların teknik direktörü sahaya çıkınca da protestosunu sürdürdü. Sarı-lacivertli taraftarlar, Beşiktaş forması giyen eski futbolcuları Caner Erkin aleyhine de tezahüratlar yaptı. Beşiktaşlı taraftarlar da hem Şenol Güneş'e hem de Caner Erkin'e tezahüratlarla destek verdi.

ALİ KOÇ VE COCU'NUN İLK HEYECANI

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ile teknik direktörü Phillip Cocu, görevlerindeki ilk derbi heyecanlarını yaşadı. Sarı-lacivertli kulübün 37. başkanı seçilen Ali Koç, bu görevdeyken ilk derbi heyecanını Beşiktaş karşısında tattı. Sezon başı Fenerbahçe'nin başına geçen Cocu da Türkiye'deki ilk derbi sınavını Beşiktaş karşısında verdi. Beşiktaş karşısında ilk 11'de sahaya çıkan 6 futbolcu da Fenerbahçe formasıyla ilk derbi maçlarına çıktı. Yeni transferler Harun Tekin, Reyes, Jailson, Ayew, Benzia ve Slimani, bu heyecanı yaşayan sarı-lacivertli futbolcular oldu.

BEŞİKTAŞ

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasındaki derbi karşılaşmasında Fenerbahçe'ye konuk olan Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'ndeki Sarpsborg mücadelesine göre 5 değişiklikle sahaya çıktı. Siyah-beyazlı ekipte kırmızı kart cezalısı Gary Medel'in yerine savunmanın önünde Atiba Hutchinson görev aldı. Geçen sezonun son haftalarında sakatlık yaşayan ve 2018-2019'un ilk haftalarında aynı sebepten görev almayan Hutchinson, 163 gün sonra ilk kez şans buldu.

Atiba Hutchinson, sakatlığı nedeniyle geçen sezonun son 5 haftasında görev alamadı. Kanadalı oyuncu, tedavi sürecinde bu sezonun ilk 5 haftalık bölümünde yine takımını yalnız bırakırken, Avrupa kupalarındaki 7 karşılaşmada da formasından uzak kaldı.

FORVETTE BABEL OYNADI

Siyah-beyazlı ekipte Fenerbahçe karşısında forvette Ryan Babel görev aldı. Şenol Güneş, geride kalan 10 maçta suskun kalan Cyle Larin'i derbi maçta yedek soyundurdu ve hücumda Babel'e şans verdi.

LJAJİC YEDEK

Beşiktaş'ın Torino'dan transfer ettiği ve son karşılaşmalarda etkili oyunuyla dikkati çeken Adem Ljajic, derbi mücadelesine yedek başladı. Sarpsborg mücadelesinde ilk 11'de forma giyen Sırp futbolcunun yerine Fenerbahçe karşısında ilk 11'de Tolgay Arslan sahaya çıktı.

İKİ TEKNİK DİREKTÖRDEN DEĞİŞİKLİKLER

Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu derbiye, UEFA Avrupa Ligi D Grubu'nda Dinamo Zagreb'e 4-1 yenildikleri maçın ilk 11'inden 4 ismi değiştirerek çıktı. Hollandalı teknik adam, İsmail Köybaşı, Eljif Elmas, Alper Potuk ve Michael Frey'in yerine derbide Hasan Ali Kaldırım, Jailson Marques Siqueira, Andre Ayew ve Islam Slimani'ye şans tanıdı.

Beşiktaş ise UEFA Avrupa Ligi'ndeki Sarpsborg mücadelesine göre 5 değişiklik yaptı. Kırmızı kart cezalısı Gary Medel'in yerine savunmanın önünde Atiba Hutchinson görev aldı. Geçen sezonun son haftalarında sakatlık yaşayan ve 2018-2019'un ilk haftalarında aynı sebepten görev almayan Kanadalı, 163 gün sonra ilk kez şans buldu. Teknik Direktör Şenol Güneş, geride kalan 10 maçta suskun kalan Cyle Larin'i derbi maçta yedek soyundurdu ve forvette Babel'e şans verdi. Güneş, Adem Ljajic'i de yedek soyundurdu. Dizinde sakatlığı bulunan Adriano Correia, Sarpsborg maçında olduğu gibi Fenerbahçe karşılaşmasında da takımını yalnız bıraktı.

MAÇTAN DAKİKALAR...

90. Dakika: Maçta son düdük çalıyor... Derbi maç 1-1 sona eriyor

89. Dakika:Fenerbahçe'de üçüncü ve son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Yassine Benzia oyundan çıkarken, Mehmet Ekici yerine giren isim oluyor.

83. Dakika: Ceza sahası dışında kazanılan serbest vuruşu kullanan Mathieu Valbuena'nın ceza alanına gönderdiği ortasında Pepe kafayla topu uzaklaştırıyor.

80. Dakika:Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Ricardo Quaresma'nın ceza alanına gönderdiği ortasına yükselen Domagoj Vida'nın kafa vuruşunda top kalenin üstünden auta çıkıyor.

78. Dakika: Hızlı gelişen atakta ceza alanında topla buluşan Elif Elmas'ın sol çaprazdan kaleye gönderdiği şutunda top kalenin sağından auta çıkıyor.

70. Dakika: Goolll… Fenerbahçe, Andre Ayew'in golü ile maçta eşitliği yakalıyor. Hasan Ali Kaldırım'ın sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasına iyi yükselen Andre Ayew'in altıpas önünde yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak Loris Karius'un solundan ağlarla buluşuyor.

69. Dakika: Beşiktaş'ta ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Jeremain Lens oyundan çıkarken, Cyle Larin yerine giren isim oluyor.

65. Dakika:Kazanılan serbest vuruşu kullanan Mathieu Valbuena'nın doğrudan kaleye gönderdiği şutunda top kalenin üstünden auta çıkıyor.

64. Dakika: Ceza yayı önünde yaşanan ikili mücadele sırasında Oğuzhan Özyakup, Yassine Benzia'ya kontrolsüz bir müdahalede bulununca hakem Fırat Aydınus tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

62. Dakika: Fenerbahçe’de 62. dakikada Aatif Chahechouhe oyundan çıkıyor ve yerine Mathieu Valbuena oyuna dahil oluyor.

59. Dakika: Fenerbahçe takımından Diego Reyes mücadelede biraz aşırıya kaçıyor ve Jeremain Lens adlı oyuncuyu formasından çekerek düşürüyor.

56. Dakika: Fenerbahçe’de Mehmet Topal oyundan çıkıyor ve yerine Eljif Elmas oyuna dahil oluyor.

52. Dakika: Jeremain Lens'in sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Roman Neustadter kafayla topu uzaklaştırıyor.

50. Dakika:Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Yassine Benzia'nın ceza alanına gönderdiği ortasında hakem Fırat Aydınus faul gerekçesiyle oyunu durduruyor.

46. Dakika: İkinci yarı Beşiktaşı futbolcuların vuruşuyla başladı.

İKİNCİ YARI

45. Dakika: Fırat Aydınus düdüğünü çalıyor maçta ilk yarı sona eriyor. Fenerbahçe 0-1 Beşiktaş

39. Dakika: Goooll… Beşiktaş, Ryan Babel'in golü ile maçta öne geçiyor. Ricardo Quaresma'nın orta sahada sağ kanattan gönderdiği uzun pasta Roman Neustadter'den seken topu önünde bulan Ryan Babel'in, ceza sahası dışında dönerek yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak sol köşede ağlarla buluşuyor.

34. Dakika: Fenerbahçe gole yaklaşıyor. Savunmadan seken topu önünde bulan Hasan Ali Kaldırım'ın ceza sahası dışında hafif sol çaprazdan kaleye gönderdiği şutunda top üst direkten geri geliyor.

31. Dakika: Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Yassine Benzia'nın ceza alanına gönderdiği ortasına yükselen Islam Slimani'nin kafa vuruşunda top üst ağlarda kalıyor.

26. Dakika: Hızlı gelişen atakta Ryan Babel'in pasıyla sol kanatta topla buluşan Ricardo Quaresma, rakibini ekarte ederek sol çaprazdan sağ ayağıyla kaleye gönderdiği şutunda top kalenin üstünden auta çıkıyor.

21. Dakika: Sol kanattan kazanılan korneri kullanan Ricardo Quaresma'nın ceza alanına gönderdiği ortasında, savunmadan seken topu önünde bulan Oğuzhan Özyakup'un ceza yayı önünden kaleye gönderdiği şutunda Harun Tekin topa hakim olmayı başarıyor.

20. Dakika: Ceza sahası dışında rakibinden topu kapan Ryan Babel hızla ilerleyerek ceza alanına girmeden vuruşunu yapıyor. Ancak Diego Reyes'e çarpan top kornere gidiyor.

15. Dakika: Karşılaşmadaki ilk tehlikeli pozisyon Fenerbahçe'den geliyor. Şener Özbayraklı'nın sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasına hareketlenen Aatif Chahechouhe'nun, altıpas önünde müsait durumda yaptığı kafa vuruşunda Loris Karius topa hakim olmayı başarıyor.

12. Dakika: Ricardo Quaresma'nın savunmanın arkasına gönderdiği uzun pasa hareketlenen Oğuzhan Özyakup istediği vuruşu yapamayınca top doğrudan auta çıkıyor.

10. Dakika: Andre Ayew'in sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Loris Karius topa hakim oluyor.

6. Dakika: Sağ kanattan kullanılan taç atışı sonrasında ceza alanında topla buluşan Islam Slimani'nin dönerek sol ayağıyla yaptığı vuruşta Loris Karius topa hakim olmayı başarıyor.

4. Dakika: Mehmet Topal'ın defansın arkasına gönderdiği uzun pasa hareketlenen Hasan Ali Kaldırım için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

1. Dakika: Hakem Fırat Aydınus düdüğünü çalıyor maça Fenerbahçe başlıyor...